Kétszer elvetéltem, mit mutat a leletem? Aggódjak?

Kedves Doktornő! Október óta 2vetélésem volt. Március óta járok kivizsgálásokra. Ami kiderült eddig s az orvosom szerint aggodalomra ad okot, az a tsh értékem (2, 7) , a d-vitamin szintem (31) illetve az inzulin tesztem. 0 perces inzulin: 11, 1 60 perces: 32, 7 120 perces: 38, 7 Homa: 2, 52Glucose 0 perces 5, 1 60perces: 5, 5 120 perces: 5, 3 Azt mondta, hogy fél év 160 ch diéta mindent rendbe tesz. 160 gramm cht egyszerűen nem tudok megenni, nagyon sok! Most 120grammot eszem. Nem vagyok elhizva (160cm, 52kg) , a menzeszem pontos, de 12-14nap. Ön szerint komoly baj van? Elég a diéta? Köszönöm: Fanny

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza terhesség témában

Tisztelt kérdező!

Önnek nincsen inzulinrezisztenciája, a cukor és inzulinszintek rendben vannak. A súlyát megfelelőnek találom. Érdemes lenne pajzsmirigy ellenes antitest szinteket nézni (aTPO, aTg) mert kicsit elhúzódóbb a mensese, és tapaszatalom szerint időnként ez áll a háttérben. E mellett még Leyden mutáció vizsgálat is szóba jöhet. De leginkább egy nőgyógyász endokrinológus felkeresése javasolható, hogy a sárgateset hormon szint rendben van-e a terhességek elején. Ha nem, akor pótolni szükséges.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. július 07., 22:22; Megválaszolva: 2015. július 08., 21:01
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Prolaktin és progeszteron probléma
Tisztelt Doktornő! Babát tervezünk párommal. Két endokrinológiai problémám van, amit eddig megállapítottak. Az egyik a progeszteron alacsony...
Az alábbi hormonértékek...
Tisztelt Doktornő! 40 éves vagyok és szeretnénk egy 3. babát vállalni. Nézettem egy 21. napi hormon panelt, aminek az alábbi eredménye lett: TSH:...
TSH és terhesség
Kedves Mónika! Jelenleg 5 hetes terhes vagyok, nem rég derült ki, hogy pajzsmirigy alul működésem van, amire kaptam gyógyszert is, 25mg Letroxot kell...
Lehet e szedni a Pajzs-komplex jód...
Párommal 2 hónap múlva lesz az esküvőnk és utána rögtön nekiállnák a próbálkozásnak, ami a gyermekvállalást illeti.Jelenleg vannak pajzsmirigy...
pajzsmirigy eltávolítás- terhesség
Tisztelt Doktornő! Tavaly októberben eltávolították a pajzsmirigyemet. Azóta szedem a Letrox 100 miligrammos gyógyszert napi 1x. A műtét utáni...