Pajzsmirigy alúlműködés

Február óta a jobb fülemben állandó csengés van. A napi 1 vagy 2 szédülés hirtelen jön kettős látással kezdődik. A szemem állandóan száraz.Voltam laborban.Eredményeim TSH 6, 008 FT4 15, 70 FT3 4, 38 Anti-TPO 1000 Voltam nyaki ultrahangon ahol a pajzsmirigy jobb lebenye 28*22*47 mm Bal lebeny 14*15*36 mm A pajzsmirigy egészében durva echokból épül fel. A jobb lebenynek a kp harmadában ventralisan és laterálisan egy 13 mm-es dorsalisan egy 19mm-es inhomogene echoszegény elváltozások vannak. az istmus kp harmadában látható egy hasonló szerkezetű 13 mm átmérőjű, 5mm szélességű elváltozás. A kérdésem az lenne hogy hogyan lehetne a fülzúgást a szédülést enyhíteni mert endokrin szakrendelésre csak augusztus 21 i időpontot kaptam.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza a szédülés, kettőslátás témában

Tisztelt kérdező! Önnek pajzsmirigy autoimmun gyulladása van, amely már minimális alulműködést okoz, és göbök vannak a pajzsmirigyben. A hormonszintek miatt hormonpótlás javasolható, és a göbök további vizsgálata is szükséges. Jó lenne, ha hamarabb tudna menni endokrinológushoz. A jelenleg szadett gyógyszerek enyhíthetik a fülzúgását, de a fentiekre is szüksége van, véleményem szerint.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2014. május 12., 16:10; Megválaszolva: 2014. május 19., 22:17
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztencia?
Pajzsmirigy probléma?
Mellérzénység
Vér eredmény értékelése