Mellékvese alulműködés?

Üdvözlöm! 12 évvel ezelőtt fedezték fel prolaktinomámat, majd jött a PCOS, inzulinrezisztencia, terhességben inzulin, pajzsmirigy alulműködés utoljára. Mindent kezeltek, jól is voltam, de két évvel ezelőtti ikerszülésem óta nagyon kimerült vagyok, az idén február óta 8 kg-ot fogytam, pedig inkább túlsúllyal küzdöttem eddig. A cukorértékeim drasztikusan lecsökkentek, pedig súlyos évekig 3x850 mg Meforalt szedtem a rossz eredmények miatt. Endokrinológusom Addison kórra gondolt, de az ACTH terhelés jó eredményeket hozott. Azóta készültek új laborok, és az lenne a kérdésem, hogy az eredmények alapján lehet-e gondolni hipofizis eredetű mellékvese alulműködésre? HbA1C NGSP 4, 9 (4, 8-5, 9) , HbA1C IFCC 30, 1 (29-41) , összkoleszterin 5, 8 <5, 2, LDL 3, 56 < 2, 59, viz kreat: 1309 (2551-20000) , ACTH 1, 2 (1, 1-10, 12) , kortizol 10-ig 203 (171-536) , PRL 198, 7 (102-496) , TSH 2, 48 (0, 27-4, 2) . Válaszát nagyon megköszönöm! További jó munkát kívánok! H-né

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza mellékvese témában

Tisztelt kérdező!

Ezek az eredmények nem igazolnak endokrin betegséget. Belgyógyászati kivizsgálás javasolt.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2012. szeptember 27., 11:55; Megválaszolva: 2012. október 03., 15:10
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Mellékvese adenóma
Kedves dr. Fáklya Mónika! Édesapámat Romániában kivizsgálták, mely során megállapították, hogy mellékvese adenómája van. A vizsgálatok...
Alvászavar
Kedves Doktornő! A következő panaszaimmal szeretnék tanácsot, segítséget kérni Öntől: Fél éve húzódó alvászavarokkal küzdök, ami mellett...
Mire számithatók
Tisztelt Cím! Segítségét kérném mert minden amin át mentem még nem tudatott velem semmit és igen elegem van már az egészből! Eléggé...
Addison kór
Tisztelt Webdoktor! Fiammal orvoshoz fordultunk a következő panasszal, nagyon sokat iszik 5-6- liter naponta és nagyon sok a vizelet is.Labor eredménye:...
Mellékvese gondok?
Cukorbeteg vagyok másfél éve. A funkcionális inzulinterápia után jól kezelem a cukorbetegségem. Tavaly hormonterápián vettem részt a lombikprogram...