PBC lenne?

T. Doktor Úr! Köszönöm a válaszát a "laboreredmény értékelése"c. feltett kérdésemre! Azóta túl vagyok a májbiopszián, melyben ez áll:steatosis hepatis, FNH gyanúja. A mostani SAP:1762, SGGT:1610. ERCP vizsgálatot és Ursofalk gyógyszert jav. az infektológus, mert szerinte ez PBC. Bár ezt egy hatalmas lexikont lapozgatva mondta, még a leleteimet sem nézte meg alaposan. Ezek szerint 1 éven át sem a 2xUH, CT, MR, 2x izotóp és sem a biopszia nem képes kimutatni a PBC-t? Továbbra sincs tünetem, a családban sem volt hasonló gond. Kíváncsian várom az Ön tanácsát, véleményét! Köszönöm. Üdv: Krisztina.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza a Primer biliaris cirrhosis témában

A leletek alapján tényleg lehet induló PBC. A magas epeuti enzimértékek hátterében biztos, hogy valamilyen definitív betegség áll, de lehet, hogy hónapok-évek múlva alakulnak ki a tipikus klinikai jegyek. Az ERCP során megtekinthetők az epeutak, így megerősíthető vagy elvethető a PSC diagnózisa. Az Ursofalk segíthet a progresszió megelőzésében.

Kérdés: 2011. október 07., 16:13; Megválaszolva: 2011. október 11., 13:16
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emésztőrendszer probléma
Emésztési zavarok.
Végbél tájékán furcsa erzes
Gyomor helyreállítása.
Vélemény kérés