Alkohol fogyasztás utáni több napos haspuffadás

Tisztelt Hölgyem / Uram! Az utóbbi 2-3 évben lettem figyelmes arra, hogy akár kis mennyiségű alkohol fogyasztása után is legalább 3-4 nap mire elmúlik a haspuffadásom, emellett úgy érzem mintha "égne" is a gyomrom. Legutóbb elmentünk vacsorázni egy baráti társaságommal ahol a vacsora mellett elfogyasztottam 2 nagy pálinkát és 3-4 koktélt. Ez egy pénteki napon történt, ma már hétfő van és még mindig feszül a gyomrom. Régebben nagyon sok colát ittam meg a bulikon a wiszkik mellé, akkor ha elmentem bulizni szombaton, a rá következendő hét pénteki körüli napjainban lettem jól, edzésekre se tudtam eljárni, és úgy éreztem, hogy folyamatosan ennem kell, hogy elmúljon az az égető fájdalom amit éreztem a gyomromban. Az utóbbi 2 évben nagyon ritkán járok el bulizni, régebben semmi ilyen problémám nem volt. Nem tudom, hogy van-e rá megoldás, hogy mi lehet a problémám, de ha nincs más, akkor nem iszom többet. Csak azért hébe hóba 4-5 bacardi cola jól esne, de úgy néz ki nem engedhetem meg magamnak. Nem tudom, hogy orvoshoz kellene e fordulnom. Ön szerint allergiás lehetek? Van rá mód, hogy valamilyen gyógyszerrel ellensúlyozzam a nálam észlelt tüneteket? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: T. Norbert

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza haspuffadás témában

Kedves Kérdező!

2 nagy pálinka és 3-4 koktél nem feltétlenül kis mennyiség; feltehetőleg a gyomorsav termelését fokozza, vagy átmeneti gyulladást eredményez a gyomornyálkahártyán, ami a panaszokat okozza. Ún. protonpumpagátlóval történő savcsökkentés segíthet.

Kérdés: 2011. augusztus 29., 20:59; Megválaszolva: 2011. augusztus 30., 12:07
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Hólyag a végbélnyílásnál
Pajzsmirigy + SM betegség
CT kolonoszkópia lelet -további...
Hasmenés, alhasi fájdalom negatív...
Tojás alergia