• Enyhén emelkedett bilirubin érték

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr/Doktornő! Néhány éve inzulinos cukorbeteg vagyok, emiatt viszonylag gyakran járok vérvételre. Megfigyeltem, hogy eredményeimben - függetlenül a többi értéktől - a Bilirubin értékek minden esetben némileg magasabbak a határértéknél. (Gyakorlatilag kivétel nélkül minden egyes leleten) Legutóbbi eredményeim: -Totál Bilirubin: 25,1 umol/l (ref.: 5,0-21,0) -Konjugált Bilirubin: 5,0 umol/l (ref.: <4,3) A teljesség kedvéért a következő értékek voltak még megcsillagozva: Neutrofil 40% (ref.: 50-70); Eozinofil 5% (ref.: 1-5); Limfocita 50% (ref.: 20-40), ill. vércukrom is magas volt kicsit, de a bilirubin ettől függetlenül máskor is mindig magasabb volt. Legutóbb kíváncsiságból megkérdeztem háziorvosomat, hogy miért magas nekem mindig ez az érték, és hogy nem kellene-e tenni vele valamit. Az orvosom azt mondta, hogy a biztonság kedvéért kapok egy beutalót egy hasi UH-ra. Időpontot szeptember végére kaptam. Érdeklődni szeretnék, hogy utalhatnak-e valami komolyra az eredmények, ill. hogy mire számíthatok az UH-n. Előre is köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a blirubin témában

        Az izolált és enyhén emelkedett bilirubin-szint nagy valószínűséggel Gilbert-kór tünete. Ez veleszületett betegség, az epekiválasztás egyik enzime lassabban működik az átlagnál. Következménye nincs, terápiát sem igényel, azonban az éhezést és a nagyobb fizikai megeröltetést érdemes kerülni (ekkor esetleg enyhe sárga szín jelenhet meg a szemfehérjén). A hasi UH szűrővizsgálatként jó választás.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 24., 16:12; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 15:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Cím, Tünetek: -reggeli nagyon rossz szájíz (hányingerem lesz, ha halogatom a fogmosást), -egész napos puffadás (ébredéskor nem áll fenn, aztán bármit eszek vagy iszok létrejön, majd egész nap úgy marad, a kezdés általában...
        Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Egy olyan problémával fordulok Önhöz, ami már 3 hónapja fent áll. A panaszaim azzal kezdődtek, hogy voltunk külföldön nyaralni, ahol elkaptam egy harom napig tartó fertőzést. (Hányás, hasmenes) Az elmult még a...
        Tisztelt Hölgyem/Uram! Az alábbi kérdéssel kapcsolatosan kérném segítségüket. Röviden összefoglalva: A napokban kissé kellemetlen, enyhén viszkető érzést éreztem a végbelem környékén, így némi ön ellenőrzést követően megnéztem...
        Tisztelt Dr Úr/Nő! 27 éves férfi vagyok. A problémám a következő. Kb. 1-2 hónapja kezdődött este felé elég erősen görcsölt a hasam alja ami kb 2-3 óráig tartot kisebb nagyobb görcsökkel, végül bevettem 2 szem nospát és egy kis...
        Jó napot! Olyan kérdésem lenne ,hogy most salofalk 500mg tablettat szedek 3x2 1 nap és majd januárba kell mennem calprotektin tesztet csináltatni ,hogy a gyógyszer befolyással van a tesztre?? Üdv. Bernadett
        Jó napot! Kb 4 hónapja jelentkeztek a tünetek azóta is csak orvosról orvosra járok. A tüneteim jobb lapocka alatt a felső résznél folyamatos tompa fájás ez néha kihat az egész hátamra, elől csak nagyon ritkán érzek szúró fájdalmat pár...
        Üdvözlöm! Segítségét szeretném kérni, nyáron voltam gyomortükrözésen, ahol nem igazán kaptam válaszokat, csak a papíromat, melyben ez áll: " A nyelőcső szabályos lumentágasságú, a peristaltica végighalad, a nyálkahártya ép. A...
        Tisztelt Dr Úr/Nő! Hónapok óta nem múló, gyakori lágy széklet miatt (napi 4-5 alkalom) vastagbéltükrözésen voltam, ahol az alábbi leletet kaptam: "Az eszközt a terminális ileumba vezettük. A terminális ileumban a nyh. foltosan hyperaemiás,...
        Kedves Doktor úr ő 4-5 Hónapja folytonos puffadással küzdök ha eszek hanem hatalmasra puffad a hasam.Nehezíti a mindennapi életet is. Diszokmfort érzés főleg a jobb borda alatt. Hasi UH :Fokozott meteorizmus, hepar mérsékelten...
        Kedves Doktornő! Megfogadtam múltkori tanácsát, és elmentem egy magán proktológus-belgyógyász-gasztroenterológus szakemberhez. Mivel már régen végzett rajtam egy végbéltükrözést, és ő állapította meg a colitis ulcerosámat is, így...

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés