Magas bilirubin

Tisztelt Dr Úr/Nő! Ma kaptam meg a vérkép-eredményem, és van egykét érték, ami aggaszt, és az orvosomtól tulajdonképpen nem kaptam válaszokat a kérdéseimre, de elküldött hasi ultrahangra, időpontot kell kérnem rá. 33 éves nő vagyok, szorongásos betegségre két éve szedek napi 2-szer 0.5 mg Helex sr-t, és 5 éve szedem a Lindinette fog.gátlót, mert 6 éve volt Hellp-szindromás szülésem, és nem szeretnék több gyermeket. Vérkép eredményem: VAS:37 (normál 8.8-27) LDL koleszterin:3.41 (normál 0-3.40) Kreatinin:99 (normál 40-88) Összes bilirubin:24 (normál 2-18) Konjugált bilirubin:5 (normál 1-4) Limfocita:46.8 (normál 20-40) Vizelet fajsúly:1027 (normál:1014-1025) Főleg a bilirubin értékek aggasztanak, olvastam a Gilbert szindromáról is.Ez nem az lehet? A májfunkciós értékeim mind jók lettek ezeken kívül. Mire gyanakodjak esetleg? Máj, vagy epe gondok? Ha az ultrahangon nem derül ki semmi, mi a teendőm? Esetleg okozhatja a bilirubin és a vas magasabb értékét a Helex sr és a Lindinette 20? A hajam is eléggé hullik, már 2 éve. Már akkor is magasabb volt a vasam(27.2)de csak egy kevéssel. Olyan esetben mi a teendőm, ha esetleg a szedett gyógyszerek okozzák a gondot? Köszönettel!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza a blirubin témában


Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Mi okozhatja a hasmenést?
Tisztelt Doktor Úr! 22 éves fiú vagyok, 4 éve refluxos. 1 hónapja urológiai problémám (feltehetőleg gyulladás) jött elő, mire elkezdtem szedni 2...
Furcsa dolog a székleten
Laboreredmény
Tisztelt Doktornő, Évente elvégzett kontroll laborvizsgálat eredményén a éhgyomori cukor, lipáz, koleszterin, valamint neutrofil és limfocita...
Colitis ulcerosa
Tisztelt Doktor Ur! 31 eves ferfi vagyok, kb 6 ev diagnosztizalt colitis (proctitis) ulcerosaval. 2 vastagbeltultukrozes tortent ez ido alatt, a legutobbi...