Bélgyulladás tünetei a puffadás, fájdalom és székrekedés?

Tisztelt Webbeteg! Az előző kérdéseire szeretnék válaszolni. Nem történt szövettani mintavétel. A sebészeti kórlapon az alábbiak szerepelnek: Az anoderma 1 cm szélességben inflamalkt és enyhén maceralt 6 óra irányában borsónyi külső nodus. Ujjal elérhető magasságig kóros nyálkahártya eltérés nem tapintható, 18 cm magasságig épp nyálkahártya. visszafele haladva az anus gyűrű felett 4 cm-re kezdődő és distal fele fokozódó oedemas és infalmmalt nyálkahártya - proctitis. A belső nodusok nagyobbak enyhén inflammaltak. Panaszaim a következők: Has puffadás, erős fájdalom baloldalt a derekamnál, enyhe székrekedés.

Dr. Plósz János válasza bélgyulladás témában

Sajnos én nem kaptam meg a kérdés előző részét, vagy nem tudom beazonosítani. A leírt végbél körüli gyulladás nem magyarázza a panaszokat (ennek nyákos, gyakori székürítés, végbél körüli fájdalom lenne a tünete) . A haspuffadás és a székrekedés lehet emésztési zavar eredménye, emiatt a gyakori, rendszeres, kis étkezések, a rendszeres intenzív testmozgás és pre-probiotikumok kúraszerű használata lehet a megoldás (pl. Progastro825) .

Kérdés: 2011. április 07., 20:28; Megválaszolva: 2011. április 09., 08:02

Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések

3 hónapja gyulladás
Tisztelt Doktor úr/Doktornő! 3 hónapja bélgyulladásom (colitis ulcerosa) van illetve a szigma bél elülső harmadában egy centis jó indulatú polip...
Bélgyulladás és fekély kezelése
A sugárkezelés után előjött a bélgyulladás és fekély, amit béltükrözéssel diagnosztizáltak. Egy kúpot írt a doktor, lényeges javulást nem...
Bélgyulladást diagnosztizáltak...
Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! Bélgyulladást diagnosztizáltak nálam (laza széklet napi 1-2, negatív vérkép, negatív vizelet, negatív baktérium...
Bélgyulladás diagnózisát...
Tisztelt Szigeti Nóra doktornő! Másfél évvel ezelőtt teljes vastagbéltükrözést végeztek nálam, ibd után kutatva. Minden szövetmintám negatív...
vashiány és magas cukor
Tisztelet Doktor úr! Előzményként az hiszem fontos leírnom, hogy kb. fél éve volt egy vastagbélgyulladásom, amit a Honvéd kórházban (ki)...