Bélgyulladás diagnózisát befolyásolják a gyógyszerek?

Tisztelt Szigeti Nóra doktornő! Másfél évvel ezelőtt teljes vastagbéltükrözést végeztek nálam, ibd után kutatva. Minden szövetmintám negatív lett. A tükrözésre azért volt szükség, met állandóan visszatérő végbél-papilla gyulladásom van. A tükrözés előtti 6-7 napban szteroidos (medrolos) kúpot használtam, mert már komoly fájdalmam volt, azt megelőzően xalazin kúpot 2 hétig. Mindegyiket orvosi javaslatra. Kérdésem: Ez nem befolyásolta a szövettan eredményét? A végbélből vett minta is negatív lett, de nem tudom, hogy a szteroidos kúp miatt nem lett-e fals az eredmény? Okozhatja ezeket a gyulladásokat Hunyadi-víz ivása? Válaszát köszönöm!

Dr. Szigeti Nóra válasza bélgyulladás témában

Kedves Kérdező!

Nem tudok róla, hogy a Hunyadi-víz ilyen eltéréseket okozna, de a gyógyszeres előkezelés valóban okozhat álnegatív eredményt.

Kérdés: 2013. január 13., 19:38 ;Megválaszolva: 2013. január 16., 10:21
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
3 hónapja gyulladás
Tisztelt Doktor úr/Doktornő! 3 hónapja bélgyulladásom (colitis ulcerosa) van illetve a szigma bél elülső harmadában egy centis jó indulatú polip...
Bélgyulladás és fekély kezelése
A sugárkezelés után előjött a bélgyulladás és fekély, amit béltükrözéssel diagnosztizáltak. Egy kúpot írt a doktor, lényeges javulást nem...
Bélgyulladást diagnosztizáltak...
Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! Bélgyulladást diagnosztizáltak nálam (laza széklet napi 1-2, negatív vérkép, negatív vizelet, negatív baktérium...
vashiány és magas cukor
Tisztelet Doktor úr! Előzményként az hiszem fontos leírnom, hogy kb. fél éve volt egy vastagbélgyulladásom, amit a Honvéd kórházban (ki)...
alhasi fájdadom
Üdvözlöm! kb 4 hete elég erős alhasi fájdalmaim vannak. Voltam nőgyógyásznál. Méh gyulladás t állapított meg. Tarividet írt fel. Sajnos a...