Keserűsós víz

Kedves Doktor Úr/ Nő! Azt szeretném kérdezni, hogy a patikában kapható magnézium szulfát heti 1x-2x használata hosszabb távon (kb 15gramm/3dl higításban) megfelelő folyadékbevitel (mondjuk ásványvíz) mellett okoz e komoly kárt a szervezetben? Esetleg ha teszek bele cukrot/édesítőszert/citromlevet az baj e? Kb. kétszer ittam eddig, mert elég nehéz leerőszakolni, interneten láttam egy bizonyos máj és epehólyag tisztító kúrát, aminek az első napján keserűsós vizet kell inni., De egy pár korty után rámjött a szídobogás, légszomj stb. és furcsa, de álmosság utána álmosság is. Ez valami mellékhatás vagy csak "sima" hányinger az íze miatt?

Dr. Plósz János válasza hashajtás témában

A magnézium-szulfát ilyen jellegű mellékhatásairól nem tudok, tényleg inkább a vegetatív reakció okozhatta a tüneteket. A keserűsó kúraszerű fogyasztása megfelelő folyadékbevitel mellett nem okoz károsodást a szervezetben.

Megválaszolva: 2011. március 16.

Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések

Széklet ürítés hiánya
Tisztelt Doktor Úr, Sajnos több hete hiányzik a megfelelő ürítési ingerem és ezt el is hanyagoltam a folyamatos munkavégzés okán. Már volt hasonló esetem 4...
Gyomortükrözéses lelet kiértékelés...
Tisztelt Doktor Úr! Komplett gasztroenterológiai kivizsgáláson estem át hosszabb ideje fennálló gyomor- és bélpanaszaim miatt. Az alábbi eredményeket kaptam,...
PanColitis Anthem
Szép napot kívánok! Egy rövid tájékoztatót szeretnék kérni az alábbi ANTHEM vizsgálatról. Úgy tudom ez egy új biológiai terápia, amit colits ulcerosara...
Köldöksérv fájdalom
Tisztelt Doktor Úr! Néhány napja erős köldökfájdalmam van, úgy érzem, hogy "húz" össze a fájdalom. Diagnosztizált köldöksérvem van, de nagyon kicsi, 3 mm...
Sárga nyelv és hasi fájdalom
Tisztelt doktornő az ügyben írok önnek mert egy hete sárga a nyelvem is 2 napja szúr a hasam a jobb oldalon egyből az utolsó borda alatt és folyamatosan...
IBS panaszok mire múlnak?
Tisztelt Doktorúr! Jártam Önnél januárban. IBS a diagnózisom. Étkezés utáni sürgető székletürítés volt a panaszom. Nagylabor teljesen rendben volt. 2 hete...