Keserűsós víz

Kedves Doktor Úr/ Nő! Azt szeretném kérdezni, hogy a patikában kapható magnézium szulfát heti 1x-2x használata hosszabb távon (kb 15gramm/3dl higításban) megfelelő folyadékbevitel (mondjuk ásványvíz) mellett okoz e komoly kárt a szervezetben? Esetleg ha teszek bele cukrot/édesítőszert/citromlevet az baj e? Kb. kétszer ittam eddig, mert elég nehéz leerőszakolni, interneten láttam egy bizonyos máj és epehólyag tisztító kúrát, aminek az első napján keserűsós vizet kell inni. De egy pár korty után rámjött a szídobogás, légszomj stb. és furcsa de álmosság utána álmosság is. Ez valami mellékhatás vagy csak "sima" hányinger az íze miatt?

Dr. Plósz János válasza hashajtás témában

A magnézium-szulfát ilyen jellegű mellékhatásairól nem tudok, tényleg inkább a vegetatív reakció okozhatta a tüneteket. A keserűsó kúraszerű fogyasztása megfelelő folyadékbevitel mellett nem okoz károsodást a szervezetben.

Kérdés: 2011. március 15., 19:31 ;Megválaszolva: 2011. március 16., 16:58
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
HIV gyorsteszt
Jó Napot Kívánok! A Karolina úton végzett HIV gyorsteszt 27 nap után mennyire megbízható , ami negatív lett?
Milyen fájdalomcsillapító?
Tisztelt Doktor Úr! 2016-ban voltam Önnél gyomortükrözésen, akkor napi 80 mg Quamatel lett felírva, ezt időszakonként szedem. Fájdalom...
Hashimoto kiváltó oka
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Idén januárban Hashimoto-t állapítottak meg nálam (T3, T4 érték tartományon belül, TSH 5,500) . Napi 1x Syntroxine 25...
Mi lehet ez ha magas a bilirubin?
Jó napot kívánok! Tüdő beteg vagyok, ma megcsináltam az általános laborom, a májenzimek normális értéken belül vannak, egyedül a totál...
Hisztaminintolerancia
Tisztelt Dr. Plósz János! Korábban az egyik kérdésemben volt segítségemre. A javasolatára folytattám a probiotikum kúrát, valamit elkezdtem...