• CRP

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Olyan problémám van,hogy vastagbélgyulladás és 2 hete 25 volt a CRP-m,hemoglobin:95,Fehérvértestszám:13, süllyedés 26. Most megkaptam az új eredményem. CRP:83,hbg:100, fvt:6,süllyedés 23. És nem értem hogy miért ilyen sok a crp-m mikor nem vagyok rosszul. Imurant szedem most 3 hete lehet attól? Meg a körmöm körömgombás attól lehet magas? Vagy mitől lehet?? Köszönöm a válaszát. Ildi

        Dr. Szigeti Nóra válasza a CRP témában

        Kedves Kérdező! Önmagában a laboreredmények nem értékelhetőek, az nagyon fontos, hogy mindeközben jól van. A laboreltérések gyakran késve követik a klinikai javulást. A magas CRP nem kapcsolatos az Imurannal, annak hatásossága azonban csak 3-6 hónap múlva várható. A körömgombásodás gyakori dolog, de a kialakulás esélye nagyobb, ha valakinek gyengébb az immunrendszere (pl. a gyulladásos bélbetegség, vagy az Imuran miatt). Azonban mind a gyulladásos bélbetegség, mind az Imuran miatt nagyon szoros kontrollt javasolok kezelő gasztroenterológusánál.


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. március 04., 13:09; Megválaszolva: 2011. március 07., 09:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés