CRP

Kedves Doktornő! Olyan problémám van, hogy vastagbélgyulladás és 2 hete 25 volt a CRP-m, hemoglobin: 95, Fehérvértestszám: 13, süllyedés 26. Most megkaptam az új eredményem. CRP: 83, hbg: 100, fvt: 6, süllyedés 23. És nem értem hogy miért ilyen sok a crp-m mikor nem vagyok rosszul. Imurant szedem most 3 hete lehet attól? Meg a körmöm körömgombás attól lehet magas? Vagy mitől lehet? Köszönöm a válaszát. Ildi

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza CRP témában

Kedves Kérdező!

Önmagában a laboreredmények nem értékelhetőek, az nagyon fontos, hogy mindeközben jól van. A laboreltérések gyakran késve követik a klinikai javulást. A magas CRP nem kapcsolatos az Imurannal, annak hatásossága azonban csak 3-6 hónap múlva várható. A körömgombásodás gyakori dolog, de a kialakulás esélye nagyobb, ha valakinek gyengébb az immunrendszere (pl. a gyulladásos bélbetegség, vagy az Imuran miatt) . Azonban mind a gyulladásos bélbetegség, mind az Imuran miatt nagyon szoros kontrollt javasolok kezelő gasztroenterológusánál.

Kérdés: 2011. március 04., 13:09; Megválaszolva: 2011. március 07., 09:16
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Crohn és MRSA fertőzés után hogy...
Tisztelt doktor Nő/Úr! Crohn betegségem van. 2007-óta legalább 40 alkalommal estem át septicus állapoton. Különböző súlyosságúak voltak. Nem...
Ez az érték magasnak számít?
Tisztelt Szakértő! Nemrég jártam nőgyógyászomnál alhasi panaszok miatt. Ő hólyaghurutra gyanakodott, amire adott gyógyszert, de a biztonság...
Majdnem jó laborlelet
A férjem CRP értéke 110.38 mg/L. Minden más normális, ez pedig hihetetlenül magas. Mi lehet a probléma, mi az a CRP? Válaszukat köszönöm: Török...
Laktózintolerancia vizsgálat...
Műtét utáni állapot