• Végbélrepedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy első gyermeket várom, 33. hétben vagyok, és kialakult nálam a végbélrepedés. Az orvosi lelet szerint: a hátsó commisurában fissura tap. borsónyi nagyságú előörs csomóval. Ezt kúppal kezeltem napi kétszer, de már elfogyott. Pár napja nagyon viszket, még aludni sem tudok tőle. A doktor mondta, hogy majd a csomót eltávolítják a szülés után, de érdeklődnék, hogy mitől van ez a viszketés. Esetleg szülés előtt ezt nem lehet műteni, mert már nagyon szenvedek a viszketés miatt. Most Sudocrem-mel kenem, de ez sem hazsnál. Várom mielőbbi válaszát!

        Dr. Boros Miklós válasza a végbél-repedés témában

        Tisztelt Kérdező! A javaslatom a kamillás lemosás minden széklet után és használja tovább másik az aranyér elleni kenőcsöt. A viszketés oka lehet a krém okozta irritáció, vagy maga a végbélrepedés. A műtétet az azt követő fájdalom és kellemetlenség miatt valóban a szülés után célszerű elvégezni.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 13., 10:36; Megválaszolva: 2011. január 16., 22:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés