• Magas GOT GPT GGT

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Hölgyem/Uram! Érdeklődni szeretnék hogy magas máj értékeknél milyen betegségek jöhetnek szóba és mennyire súlyosak az értékeim. GOT 63 GPT 181 GGT 122. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Plósz János válasza a májenzim témában

        Az Ön enzimérték-emelkedése nem súlyos (több ezres értéket is el szokott érni szintjük). Ez alapján szóba jön zsírmáj, vagy valamilyen májkárosító szer hatása esetleg gyógyszermellékhatás lehetősége is (vagy akár egy nem májspecifikus vírusfertőzés). Javaslom, kerülje a májkárosító szereket (alkohol,oldószerek, gyógyszerek), tartson koleszterin- és zsírszegény diétát, végeztessen hasi Uh-viusgálatot.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 03., 20:49; Megválaszolva: 2011. január 06., 15:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés