• Végbélrepedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Úr/Nő! Idei év márciusa óta, visszatérő végbélrepedésem van amely sajnos nem akar gyógyulni. Odáig fajult a dolog, hogy végbéltágítást is végre kellett hajtani. Minden előírást betartottam, amit javasolt a kezelő orvosom, de mégis kiújult a probléma, tehát kevés vér van a székletürítésnél már 2. napja. Másfél hete voltam kontroll vizsgálaton és semmi baj nem volt. Szombati napon sajnos nem tudtam székelni, igy vasárnap már megvolt a baj. Már már székrekedésnek nevezhető probléma adódott. Nagyon kétségbe vagyok esve, mert nem tudom miért nem gyógyul meg a repedés. Valószinűsíthető-e, hogy a fogamzásgátló tabletta miatt újul ki a probléma? ( Már több mint 2 éve szedem a tablettát) Kérem segítsen, mit tegyek. Legyen szíves tanácsoljon valamit, mit tegyek, vagy milyen egészségügyi szakirányba forduljak a problémával. Segítségét előre is köszönöm Tisztelettel: Egy kétségbeesett nő

        Dr. Boros Miklós válasza a végbélrepedés témában

        Tisztelt Kérdező! Mindenképpen proctológiai szakrendelést kell felkereni. A táplákozási változatások mellett a stresszkezelés is lényeges. A végbélzáróizom fokozott tónusát kell megoldani. Én a tágítást nem javaslom, részleges izombemestzés jobb választás, ha a konzervatív kezelés nem ad megoldást.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. november 01., 21:14; Megválaszolva: 2010. november 03., 21:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés