• Végbél körüli viszketés és váladék

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Végbél körül viszketést, időnként gázok távozásakor széklet váladékot tapasztalok. Vérzéses tünet nincs. Mi lehet az oka, mit tanácsolnak? Köszönettel és tisztelettel: István

        Dr. Bánfalvy Péter válasza a végbélviszketés témában

        Kedves István! A viszketést a nyugalmi állapotban is meglévő, de észrevehetetlen váladékozás okozza nagy valószínűséggel. A váladékot magát sokféle megbetegedés, pl. aranyér, gyulladás, polyp, daganat okozhatja, mely miatt mindenképpen javaslom a daganat kizárását, minél előbb egy gasztroenterológiai vagy proktológiai vizsgálatot. Az Ön korában a tükrözés panaszok megléte esetén nem megúszható, vagy SzTK alapon, háziorvosi beutalóval vagy magánúton lehetséges.


        Dr. Bánfalvy Péter
        proktológus

        Dr. Bánfalvy Péter
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. október 28., 15:11; Megválaszolva: 2010. november 10., 12:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: