Máj hemangioma?

Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Édesnyámnál hasi panaszai (étkezés utáni fájdalomérzet) hasi UH-t végeztek, amely során 10 mm-es hemangioma szerű képletet diagnosztizáltak és CT vizsgálatot javasoltak. A CT vizsgálat is kimutatta a 10 mm-es hipodenz képletet a véna hepatica mellett, de a hemangiomát "sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudta", gyakori CT kontrollt, vagy MR vizsgálatot javasoltak. Tegnap voltunk MR vizsgálaton, eredmény csak a jövő héten várható. Az örökkévalóságnak tűnik az előttünk álló néhány nap! (Közben gyomortükrözésen refluxbetegséget is megállapítottak, epehólyaglyát 3 éve eltávolították, minden egyéb lelete negatív.) Válaszát nagyon várva, köszönettel!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza máj haemangioma témában

Tisztelt Kérdező!

A kezelést alapvetően az dönti el, hogy haemangioma-e vagy sem. Amennyiben erről van szó nincs teendő és nem is okozhat hasi panaszokat. Az igazolt reflux annál inkább lehet a panaszok forrása. Az MRI vizsgálat egyértelműen el tudja dönteni. Haemangioma esetén nem kell tenni semmit és nem is tud, hiszen sem a kialakulása, sem a növekedés nem befolyásolható. Más típusú eltérés esetén a lelet alapján kell dönteni a további kivizsgálásról.

Dr. Boros Miklós, általános, mellkas- és gyermeksebész
Kérdés: 2010. június 11., 11:30; Megválaszolva: 2010. június 11., 11:30
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok
Pfizer vakcina akut gyomorhurutra...