Haemangioma

Tisztelt Doktor Ùr/Nő. Hasi panaszaim miatt Uh-on voltam, ahol a radiologus DrUrtol az alabbi leletet kaptam.a hepar 5os segmenteumaban 1cm koruli korulirt echodus keplet abrazolodik, mely haemangiomanak felelhet meg! Haemangioma a májon? de igazabol feltételes módban van írva.a dr ur szerint 90% hogy az.erdemes lenne elmennem egy MR vizsgalatra vagy raerek 6ho mulva kontrollra menni, ahogy a papiromon szerepel? Van vmi egyeb teendo? ugyanugy emelgethetek (2pici gyermekem van) , sportolhatok ezutan is? Mitől alakulhat ki az ilyen? a kesobbiekben ez rosszindulatuva is valhat? Koszonom szepen a segitseget! Tisztelettel: Viktoria

Dr. Plósz János válasza máj haemangioma témában

A májban lévő ilyen jellegű eltérések a követésen kívül mást teendőt nem igényelnek, az életmódban nem szükséges változtatni. Ha mérete növekedne, megközelítené az 5 cm-es átmérőt, akkor műtéti eltávolítás felmerülhet a sérülésveszély miatt. A haemangiomák nem válnak rosszindulatúvá, nagyon gyakran észlelt eltérések. 100%os igazolást az MR sem ad sajnos.

Kérdés: 2016. október 13., 13:34; Megválaszolva: 2016. október 18., 07:34
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
májhaemangioma gondot jelenthet...
Tisztelt Doktor úr/nő! 24 éves nő vagyok.Nyáron ultrahang vizsgálat során egy 24*26 mm-es haemangiomát találtak a májamon.Hamarosan gyereket...
Máj hemangioma?
Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Édesnyámnál hasi panaszai (étkezés utáni fájdalomérzet) hasi UH-t végeztek, amely során 10 mm-es hemangioma szerű...
Máj "betegség"
Tisztelt Doktornő/Úr! A napokban vese ct-re kellett mennem, aminek megjött az eredménye, és ennek értelmezésében kérném segítségüket. A vesén...
Máj CT
Megszeretném tudni, hogy mit jelent Hepatomegalia, steatosis hepatis, az S6 ban változatlan góc leginkább haemangioma lehet. Nephrolith.I.s. Alapbetegség:...
A máj érdaganata
Többet szeretnék tudni a betegségről. Ez egy jó indulatú daganat.2-centis