Rángatózás-magyas vérnyomás-gyomorrontás?

Kedves doktornő/úr! A tegnap este történtek miatt írok. Este 10 után hazaérkeztünk a 33éves férjemmel. Nem volt a legjobban, megmértük a vérnyomását és 136/84 volt, a pulzus 69. Általában jó szokott lenni a vérnyomása 120-130/70-80. Negyed óra múlva erős hidegrázás/rángatózás kapta el, ami hosszabb ideig tartott. Fogai erősen kocogtak, bármit csinált erősen remegett egész teste. Elment a fürdőre, ment a gyomra, aztán mivel gyanította, hogy nem-e a gyomrától valami, hányt is (sokat nem kellet kínozza, magától jött) . A hányás után alábbhagyott a remegés, erősen kipirult, 38, 1 volt a hőmérséklete. Reggelre a hőmérséklet 37, 4-re lement a vérnyomás pedig 134/78, pulzus 89. Ami még megijesztett (az erős rángatózáson kívül) , hogy az este, miután elkezdődtek a rángatózások, a párom megmérte a vérnyomását és 170/135 volt, a pulzus pedig 142. Ezt én csak reggelre tudtam meg. Amit szeretnék kérdezni, hogy létezik, hogy mindez csak a gyomorrontásnak a tünetei legyenek? Mire gondolhatok? Előre is nagyon köszönöm válaszukat.

Dr. Boros Miklós válasza gyomorrontás témában

Tisztelt Hölgyem/Uram!

A tünetek valóban gyomorrontásra utalnak, de lehetnek egy vírus fertőzés bevezető tünetei is. Ilyenkor tavasszal számos hasonló tünetet produkáló vírusfertőzés lehetséges. Lehet, hogy hasmenéssel fog folytatódni a betegség, jelenleg országosan is nagyon sok a fertőző vírusos hasmenéses betegek száma. A fontos, hogy fogyasszon bőven folyadékot, ha hányingerei vannak, akkor csak keveset egyszerre. A nehéz ételektől tartózkodjék, és ha nem javul rövid időn belül, feltétlenül jelentkezzen orvosnál.

Kérdés: 2010. április 07., 13:01; Megválaszolva: 2010. április 07., 13:01
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Gyomorrontás
Tisztelt doktor Nő/Úr! Az utóbbi kb.fél évben havonta másfélhavonta egyszer szinte mindíg van gyomorrontásom.Ez nem a helytelen étkezéstől és...
Megváltozott széklet
Üdvözlöm! Kb. Egy hónapja megváltozott a székelésem Általában a reggeli órákban tör rám és teljesen más az állaga mint a...
Mi állhat a nyirokcsomó eltérés...
Emésztési probléma, reflux
Laboratóriumi értékelésben...