Mérgezés , Gyomorrontás

Üdv. Hétfőn a Sparban található védőgázas csomagolású , gyorspácolt , füstölt szeletelt bacon-t ettem kb 3 szeletet. (1 perces mikrózás után) . És csak ma vettem észre hogy az van ráirva hogy hőkezelés után fogyasztható. Már aznap este hasfájásom volt görcsökkel, másnap nagyon erős fejfájás, széklet színének sárgára változása volt. Ma már a fejfájás megszűnt , hasi fájdalom csak időnként jelentkezik nagyon enyhe. Kérdésem az lenne hogy kell háziorvossal konzultálnom egy esetleges fertőzés miatt (Listeria vagy Botulizmus) . Vagy ez gyomorrontás lehetett? Az interneten nagyon ijesztő dolgokat olvastam erről. Köszönöm

Dr. Szanyi Andrea válasza gyomorrontás témában

Kedves Kérdező!

Ez a fórum nem gyors tanácsadást jelent, így nyilván a háziorvosával előbb konzultálhat, mint, hogy itt választ kapna. A kereskedelemben vásárolható élelmiszerektől, ha azok megfelelően vannak tárolva, nem romlottak, sem botulismust, sem listeriosist nem lehet kapni. Panasza valószínűleg egy gyorsan múló fertőzést okozó mikroorganizmustól eredhetett, remélhetőleg mire a válasz megkapja, már teljesen meggyógyult. Amennyiben még mindig, vagyis több nap után is lenne tünete, keresse a háziorvosát .

Kérdés: 2021. december 03., 08:53 ;Megválaszolva: 2021. december 05., 18:27
Kérdések és válaszok: Egyéb
Mit néznek a vizeletből?
Tisztelt Doktornő! Munkahekyi alkalmassági vizsgálaton vizeletmintát kértek. Nem tudtam adni, mert úgy bestresszeltem, hogy nem tudtam...
Stroke utáni állapot
Fejfájás okai mi lehet?
Nyomás a fejben
Hepatitis A és B védőoltás...