Hirdetés
      • Hasnyálmirigy daganat? Mi más ok lehet még?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Úr! Édesanyámnak (59 éves) az elmúlt néhány hétben hasi panaszai voltak.Görcs, hátba kisugárzó, hányinger, hányás.Vannak epekövei, ezért ő epegörcsre gyanakodott.Laboreredménye különösebben kórosat nem mutatott, orvosa szerint máj értékei kicsit magasabbak, enyhe gyulladás lehetséges.UH eredmény:Lumenében kb. 27 mm-es kőreflex van. A pancreas farok vetületében kb. 22 mm-es echószegény képlet van.Kötőszövet felszaporodás a májban. CT vizsgálatra irányították. A kérdésem az lenne, hogy a fenti lelet ugye nem utal feltétlenül rosszindulatú elváltozásra? Mi más oka lehet még ill. mit mutat meg a CT? Édesanyám 59 éves, egészségi állapota jó, egyéb panasza nincs, nem fogyott, nem sárgult be. Megnyugtató válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a hasnyálmirigy témában

        Tisztelt Kérdező!

        A hasnyálmirigy farki részében kialakulhat jó- és rosszindulat daganat is. Az itt lévő dagantok nem okoznak sárgaságot. A CT vizsgálat dönti el a következő lépéseket, de valószínűleg műtét szükséges, az érintett terület eltávolítása. A CT-n látható az elváltozás viszonya a környezetéhez és a kontrasztanyag halmozás is fontos információ.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-02 17:16:36; Megválaszolva: 2010. március 02., 17:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Férfi inkontinencia
        Tegyen ellene! Töltse le a férfi gátizomtorna füzetet!
        Tiszta orrok, nyugodt napok
        A nemzet háziorvosa
        Várják a háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket.
      • Hirdetés