• étvágytalanság, hányinger

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor úr/hölgy. 19 éves tanuló lány vagyok. Problémáim kb 2 hónapja jelentkeztek: gyakori hányinger, ami olykor hányással is járt közvetlen evés után, étvágytalanság, alacsony vérnyomás, amely szédülést, fejfájást okozott, gyakori evés utáni gyomorégés, állandó fáradtság érzés, sápadtság. Panaszaimmal voltam a háziorvosomnál, aki gyógyszereket írt fel: cercular, magne B6. Ezektől kevesebb lett a hányás gyakorisága, de panaszaim nem múltak el. Nem értem, hogy amiket ez előtt jóízűen ettem (pl.: savanyú káposzta, retek töltött káposzta), most ebben az állapotomban nem kívánom, de ha olykor mégis eszem, görcsöl a gyomrom tőlük. Állapotos nem vagyok. Édesanyámnak voltak hasonló panaszai, akinek gyomorfekélye lett és ugyanezekkel a tünetekkel kezdődött mint most az enyéim. Szeretném megkérdezni Önöktől, hogy nekem is gyomorfekély van kialakulóban esetleg pszichés jellegű lehet a baj? Tudnának ajánlani nekem étvágy növelő készítményeket? Szeretném kérni az Önök véleményét, mivel háziorvosom tanácstalan és már nem szeretnék még többet fogyni. Jelenleg 48 kg vagyok. Előre is köszönöm válaszukat.

        WEBBeteg szakértő válasza a hányinger témában

        Kedves Kérdező!

        Mielőtt bármilyen további kezelést javasolnánk, mindenképp szükséges kivizsgálást csinálni. A háziorvosától kérjen egy beutalót a gasztorenterológiára, tizstázni kell a hányinger és a hányások pontos okát. Ha nincs gasztroent. vagy egyéb eltérés, csak abban az esetben gondolhatunk pszichés okokra.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-02-28 10:11:17; Megválaszolva: 2010. február 28., 10:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: