• Haspuffadás és hízás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Orvos szakértő!

        A következő helyzetben kérném a segítségét. 20 éves vagyok. Kb 3 hete kezdtem el szedni egy vastablettát (naponta 1kapszula). Január elején abbahagytam a fogamzásgátló szedését (kb2 és fél év szedés után). Ezek után kb 1 hete lettem figyelmes a haspuffadásra ami igen kellemetlen, valamint híztam 4kg-ot. Szexuális kapcsolatom akkor volt utoljára mikor még szedtem a gyógyszert. Sportolni most kezdtem el, mert zavar a plusz kiló. Főleg hasra híztam és pluszba a puffadás is (alhasi tájékon). Fájdalmam nincs. Fáradákonyebb sem vagyok a megszokottnál. Mi lehet az oka ennek? Mivel tudok visszafogyni és a puffadást megszüntetni? Jelenleg külföldön élek, így az ellátás (esetleges orvosi vizsgálat) is nehezebb. A plusz kilót úgy gondolom, hogy mozgással eltudom tüntetni, vagy át tudom dolgozni. A gyógyszer szedése és nem szedése okozhatja ezt? Esetleg szervi probléma lehet?

        Előre is köszönöm segítségét!

        Köszönettel: Kicslany

        WEBBeteg szakértő válasza a hízás témában

        Kedves Kicslány!

        Az okot elsőként a táplálkozásban keresném. A puffadás étrendi okok, emésztőszervi betegségek, fokozott levegőnyelés miatt szokott kialakulni. Az étrendjéből mellőzze az egyszerű szénhidrátokat, a puffasztó ételeket. Fogyasszon bőven folyadékot, rostot, probiotikumot, lassan keveset egyen, ne rágózzon, evés közben ne beszéljen, mozogjon rendszeresen, fehér lisztből készült pékárut ne egyen, élesztős ételt ne egyen. Ha ezek az életmódtanácsok 2-3 héten belül nem hoznak változást, keressen fel gasztroenterológust! A fogyás céljából javaslom még az egyszerű szénhidrátok kerülését, a késői vacsor elhagyását, illetve a rendszeres testmozgás beiktatását.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina

        Kérdés: 2010-02-25 10:00:29; Megválaszolva: 2010. február 25., 10:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: