• epepangás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor!

        Szeretném megkérdezni, hogy mi a teendő, hanem találtak epekövet, de renyhén összehuzodó epeholyagot /? /-el sávszerű pangás szokatlan formában: állapitottak meg. talán már gyerekkorom ota szenvedek, de most már állandó jobb oldali fájdalmaim vannak. A szokásos tünetekkel./ haspuffadás, sav stb./   Még azt szeretném megkérdezni, hogy a CT-felvételen mesenterialis  fibrolipomatosist, állapitottak meg, gyulladás nélkű.   Ezzel mi a teendő.     Azért kérem  az Őn segitségét, mert az orvosok, csak március végére adtak időpontot és addig is szeretném tudni, hogy segithetek magamon. maradok tisztelettel.  kis anka 57 éves nő beteg  a választ előre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a epepangás témában

        Az epehólyag motilitási zavarára a legmegfelelőbb gyógymód a rendszeres gyakori érkezés, naponta legalább két olyan étkezéssel, mely kellő mennyiségű zsiradékot tartalmaz ahhoz, hogy az epehólyag teljes kiürülését előidézze. Ha a normális motilitás nem áll helyre és panaszos marad, illetve HIDA-vizsgálattal is kimutatható az epepassage-zavar, epehólyag eltávolításra lehet szükség. Az intraabdominális lipomatosis jóindulatú megbetegedés, azonban jelentős nyomási tünetek esetén a lehető legkisebb sebészeti beavatkozás, esetleg ösztrogén-ellenes kezelésre lehet szükség.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos Itt kérdezhet

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2010-02-16 22:25:30; Megválaszolva: 2010. február 16., 22:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: