Epepangás

Tisztelt Doktor!

Szeretném megkérdezni, hogy mi a teendő, hanem találtak epekövet, de renyhén összehuzodó epeholyagot /? /-el sávszerű pangás szokatlan formában:  állapitottak meg. talán már gyerekkorom ota szenvedek, de most már állandó jobb oldali fájdalmaim vannak. A szokásos tünetekkel./ haspuffadás, sav stb./   Még azt szeretném megkérdezni, hogy a CT-felvételen mesenterialis  fibrolipomatosist, állapitottak meg, gyulladás nélkű.   Ezzel mi a teendő.     Azért kérem  az Őn segitségét, mert az orvosok, csak március végére adtak időpontot és addig is szeretném tudni, hogy segithetek magamon. maradok tisztelettel.  kis anka 57 éves nő beteg  a választ előre is köszönöm

Dr. Deli Tamás válasza epepangás témában

Az epehólyag motilitási zavarára a legmegfelelőbb gyógymód a rendszeres gyakori érkezés, naponta legalább két olyan étkezéssel, mely kellő, mennyiségű zsiradékot tartalmaz ahhoz, hogy az epehólyag teljes kiürülését előidézze. Ha a normális motilitás nem áll helyre és panaszos marad, illetve HIDA-vizsgálattal is kimutatható az epepassage-zavar, epehólyag eltávolításra lehet szükség. Az intraabdominális lipomatosis jóindulatú megbetegedés, azonban jelentős nyomási tünetek esetén a lehető legkisebb sebészeti beavatkozás, esetleg ösztrogén-ellenes kezelésre lehet szükség.

Megválaszolva: 2010. február 16.

Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések

Merckformin XR okozta állandósult...
Furcsa hasfájás mitől lehet?
Mikrobiom vizsgálat, hiányzó...
Gyomorpuffadás-szédülés összefügghet e?
Puffadástól szédülés, ritmuszavar
Gyomorpanaszok antibiotikum kúra után
Tisztelt Doktor Úr! 42 éves vagyok. Panaszaim augusztusban kezdődtek egy indokolatlan egy hetes fromilid antibiotikumos kezelés után. Előtte a gyomrom...