Milyen puffadásgátló lenne hatásos?

Üdvözlöm doktor úr!

Február óta állandó hasuffadással küzdök, ami étkezésnél vagy folyadék bevitelével fokozódik. Tudni kell, hogy tavaly augusztus óta küzdök hólyaghuruttal illetve különböző alhasi és nőgyógyászati fertőzésekkel. Legutóbb e.colit találtak a hüvelyemben és ezzel egyidőben szúrt a vizeletem is tehát a hugycsővemben is megtalálható valószinűleg ez a baktérium. Perpill. tünetmentes vagyok, de a haspuffadás most is fennáll. Próbáltam már hónapokkal ezelőtt az Espumisan-t de az akkor nem hatott, azóta nem próbáltam megint.Viszont Normaflore-t iszok, de az a puffadást nem mulasztja el. Wc-zni tudok, szelek mennek, igaz érzem, hogy van bennem és nem jön ki mind. Kérdésem az lenne, hogy Ön szerint is valószinű hogy a rengeteg antbiotikumtól van a puffadás vagy pedig ez már egyfajta felszálló fertőzés eredménye ami ráment a beleimre? Milyen puffadásgátlót ajánl ami vény nélküli? Vagy inkább menjek el a háziorvosomhoz és ő írjon fel nekem valamit? Majd elfelejtettem, hogy a hasi ultrahangom negatív lett.

 

Köszönöm,

F.Patrícia

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza haspuffadás témában

Kedves Kérdező!

Az antibiotikum-kezelés a bélflórát károsítja ugyan, de a Normaflore és a probiotikumok ezt rendbe tudják hozni. A puffadás oka gyakran a fokozott levegőnyelés illetve emésztési zavar lehet. Javaslom, mozogjon rendszeresen (ez szükséges a normális bélmozgások fenntartásához) , egyen gyakran, keveset, nyugodtan, rendszeresen. Vénynélküli készítményként a főétkezések előtt Pankreoflat drazsé szedése próbálható meg. A húgyuti fertőzés pedig nem száll fel a belekre (az E. coli része a bélflórának) .

 

 Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Dr. Plósz János, gasztroenterológus
Kérdés: 2009. július 21., 09:10; Megválaszolva: 2009. július 21., 09:10
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok