Alkoholfogyasztás után láz

Tisztelt Cím!

A múlthéten egy érdekes dologra lettem figyelmes magamon:

Nem szoktam sok alkoholt inni (1-2-3 sör hetente) . Múlthéten megittam 1dodoz sört, és 1-2 óra múlva lázas lettem rázott a hideg, de ezen kívül nem volt bajom. Mivel éppen nyaraltam és a napon voltam, azt hittem hogy napszúrás. Két napra rá, este grilleztünk és megittam 3 doboz sört. Éjjel arra ébredtem hogy megint lázas vagyok és ráz a hideg. Gondoltam hogy rossz az a sör amit iszok de más is ivott belőle és neki nem lett baja. Tegnap (azaz vasárnap) egy születésnapi összejövetelen voltam ahol megittam 3 boros-kólát. (kb. 3dl bor és 3dl kóla volt benne összesen) . Az elfogyasztása után 2 órával megismétlődött a jelenség azaz láz, remegés stb. Egész éjjel rázott a hideg leizzadtam (mint láz esetében szokásom)

Meg tudná mondani hogy mi bajom lehet? Hogy lehet hogy 2 hete még semmi bajom sem volt az alkoholtól most meg a legkisebb adagtól is rosszul vagyok? Milyen orvoshoz forduljak?

30 éves férfi vagyok 180cm magas 90 kiló. Eddig nem volt még csak hasonló bajom se.

Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza alkohol témában

Kedves Kérdező!

Az alkohol okozta ilyen jellegű hatás nem teljesen ismeretlen, de általában csak bizonyos gyógyszerek szedése mellett észleljük. Alkohol-elvonás során alkalmaznak egy diszulfiram nevű vegyületet, mely akadályozza az alkohol-lebontás folyamatát és szinte azonnali nagyon erős vegetatív tüneteket okoz. Hasonló (diszulfiram-szerű) hatása jónéhány gyógyszernek lehet, főként antibiotikumoknak. Véleményem szerint ilyen hatás állhat panaszai hátterében.

 Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Dr. Plósz János, gasztroenterológus
Kérdés: 2009. július 13., 14:53; Megválaszolva: 2009. július 13., 14:53
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok