Diverticulosis coli

Fenti betegséget 2oo7-ben állapitották meg. és motillium tbl-t javasoltak. Azota 6 kg-ot hiztam. azt mondják ettől a gyógyszertől. Jobban nem tudok diétázni. Kérdésem van- e helyettesitő gyógyszere. Köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza diverticulosis témában

Kedves Kérdező!

A Motilium mellékhatásai között a súlynövekedés nem szerepel, én a magam részéről nem ennek tudnám be. Ennek ellenére a motilium véleményem szerint diverticulosisban elhagyható, helyette nyugalmi szakaszban (ha nincsenek begyulladva a vaktasakok) bő folyadék- és rostfogyasztás, probiotikus kúra javasolt, akut szakban pedig salakanyagszegény étrend, bélben ható antibiotikum használata (orvosi felügyelet mellett) .Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Dr. Plósz János, gasztroenterológus
Kérdés: 2009. június 17., 10:11; Megválaszolva: 2009. június 17., 10:11
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok
Pfizer vakcina akut gyomorhurutra...