Fáj a hasam mit tegyek ellene?

Tisztelt Doktor! 22 éves lány vagyok, minden nap fáj a hasam szinte egész nap, haspuffadásom van, nem görcsös fájdalom! Gyakran hasmenésem is van. Kérdésem mitől lehet, és mit tegyek ellene?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza hasfájás témában

Kedves Kérdező!

Ha riasztó tünete nincs (fogyás, hányás, vérzés, éjszakai nyugalmat megzavaró panaszok, tumoros gyomor-bélrendszeri betegség egyenesági rokonok között) , akkor panaszait nagy valószínűséggel irritábilis bél szindróma okozhatja. Ez azt jelenti, hogy a jelenleg elérhető vizsgálatokkal szervi okot kimutatni a panaszok mögött nem tudunk, ezeket a bélbeidegzés fokozott érzékenysége, a bélmotilitás kóros megváltozása okozhatja. Javaslom, egyen gyakran, nyugodtan, egyszerre keveset, használjon probiotikumokat kúraszerűen, mozogjon rendszersen (a normális bémotilitás fenntartására és a stressz feldolgozására) .Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Dr. Plósz János, gasztroenterológus
Kérdés: 2009. június 19., 09:48; Megválaszolva: 2009. június 19., 09:48
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Fájdalom a jobb felhasban
Savcsökkentő szedése
Székletürítési problémák...
Epekő bontás
Baba gyógyszer mellett