• Ha magas az eosinophil értékem.

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr!

        Laborleletemben az eosinophil szám 0, 88. Tehát magasabb, mint a referencia értéke. A három évvel ezelőtti leleten csak 0, 16. Többszörösére is emelkedett három év alatt. Azt olvastam, hogy ha  magas az eonisophil,  azsúlyos betegségek előidézője lehet. Azt sajnos nem közölték, hogy mennyi ez a magas szám.

        Kérem szíves válaszát, hogy a 0, 88-as érték már olyan magasnak tekinthető, ami előidézheti a fenti súlyos betegségeket, vagy ez nálam nem fog problémát okozni. Ha csökkenteni szükséges az eosinophil mennyiségét, én tehetek-e azért valamit?

        Szíves válaszát köszönöm, tisztelettel:

        Mezőfi József

        WEBBeteg szakértő válasza a eosinophil témában

        Kedves József!

        A fehérvérsejt-számok  óráról órára változhatnak, a szervezet aktuális állapotának megfelelően. Az Ön értéke aggodalomra nem ad okot, a magasabb eosinophil szám hátterében lehet allergiás megbetegedés, esetleg parazita fertőzés, de akár csak egy fertőző betegségből való gyógyulás.

         

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        Dr. Plósz János, gasztroenterológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-14 15:44:57; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 10:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Dr Plósz János! Előző kérdésemhez - https://m.webbeteg.hu/orvos-valaszol/emesztorendszer/164045 - A 3.Normix kúrát kezdtem meg, ami jó a sibora, és dietazom (fodmap) plusz utána a ProGastro, miért nem múlik ez akkor? Valamint a...
        Kedves Dr Plósz János! December elején kaptam Rabemant refluxos tünetekre. Januárban jelentkezett először egy furcsa feszülő érzés az egész hasamban, majd gyógyszert váltottunk, ez el is múlt. Utána hónapokig szedtem Esomeprazolt és...