Ha magas az eosinophil értékem.

Tisztelt Doktor Úr!

Laborleletemben az eosinophil szám 0, 88. Tehát magasabb, mint a referencia értéke. A három évvel ezelőtti leleten csak 0, 16. Többszörösére is emelkedett három év alatt. Azt olvastam, hogy ha  magas az eonisophil,  azsúlyos betegségek előidézője lehet. Azt sajnos nem közölték, hogy mennyi ez a magas szám.

Kérem szíves válaszát, hogy a 0, 88-as érték már olyan magasnak tekinthető, ami előidézheti a fenti súlyos betegségeket, vagy ez nálam nem fog problémát okozni. Ha csökkenteni szükséges az eosinophil mennyiségét, én tehetek-e azért valamit?

Szíves válaszát köszönöm, tisztelettel:

Mezőfi József

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza eosinophil témában

Kedves József!

A fehérvérsejt-számok óráról órára változhatnak, a szervezet aktuális állapotának megfelelően. Az Ön értéke aggodalomra nem ad okot, a magasabb eosinophil szám hátterében lehet allergiás megbetegedés, esetleg parazita fertőzés, de akár csak egy fertőző betegségből való gyógyulás.

Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Kérdés: 2009. május 14., 15:44; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 10:26
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok
Pfizer vakcina akut gyomorhurutra...