• Terhesség alatti székrekedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Az utóbbi időben két-három naponta tudok nagy vécézni, és néha már szúr a hasam is. Vettem őrölt lenmagot, reggelente keverem joghurtba. Mi a véleménye -e növényről? A terhességem vége felé alkalmazhatom? Kedves doktornő válaszát előre is köszönöm, és az eddigieket is. Tisztelettel: Varga Balázsné

        WEBBeteg szakértő válasza a székrekedés témában

        Kedves Varga Balázsné!

        A lenmagnak számos pozitív hatása van (nélkülözhetetlen zsírsavakat, ásványi- és nyomelemeket tartalmaz, segíti a vércukor-anyagcserét). Magas rost-tartalma segíti a bélmozgásokat, a toxinok megkötését, fokozza a széklet víztartalmát, így alkalmas a székrekedés megelőzésére. Ha ez már nem elég, Laevolac illetve Duphalac szirup használható székletrendezésre. A terhesség előrehaladtával is használhatja ezeket a készítményeket.

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        Dr. Plósz János, gasztroenterológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-19 20:09:09; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 06:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: