• Vastagbél gyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Egész életemben érzékeny a vastagbelem, hidegre,idegességre, táplálékokra. Nagyon vigyázok magamra, hiszen Jó Anyám végül sztómás lett és vastagbél rákban halt meg. É n sajnos Rá hasonlítok, voltam már végbél tükrözésen és kétszer vastagbél tükrözésen eddig hála Isten minden rendben van az idegességet nem tudom jól ki kapcsolni, smindig rá megy a vastag belemre,hasmenésem van és fáj a belem. Bólus Adstrindenst szoktam rá szedni és különféle gyógy teákat, mint csalán pl.Szeretném ha erről bővebb tájékoztatást kaphatnék, étrend ,ital alkohol,stb.köszönöm szépen!

        WEBBeteg szakértő válasza a vastagbélgyulladás témában

        Tisztelt kérdező!

        A vastagbél kímélete a bő folyadék- és rostfogyasztáson alapul. Ha kellő mennyiségű testmozgás is társul ezen tényezőkhöz, akkor általában normális széklet-tranzit idő jön létre (a bélben lévő méreganyagok kevesebbet érintkeznek a bélnyálkahártyával), és a széklet állaga is javul. Emellett javasolt még a probiotikumok (Lactiv) kúraszerű használata (havonta 1 hétig), mely a bélflóra egészségesebbé tételével segít a panaszok megelőzősében.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-08-27 15:21:51; Megválaszolva: 2011. október 12., 12:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés