Dulcosoft tartós használata

Tisztelt doktor úr, Emésztési gondokkal küzdök és ebben kérném tanácsát.Évekkel ezelőtt volt egy komoly balesetem, amiben serült a gerincvelő, a c7-es csigolya megnyomta és hematoma képződött. Talpra álltam, mankókkal közlekedek, de az emésztésem azóta is gyenge, lassú és sűrűn fel vagyok fújódva. Hosszú időn keresztül a széklet ürités csak úgy működött ha kúpot használtam vagy hashajtót szedtem. Tavaly találtam rá a Dulcosoft belsőleges oldatra, ami széklet lágyító. Azóta jobban működik a dolog. Nem az igazi, de jobb, mint korábban volt. A kérdése az volna, hogy ezt a Dulcosoft oldatot milyen hosszan szabad használni? Szabad e állandóan hosszú távon vagy hozzászokást esetleg bajt okozhat. Mi az Ön véleménye erről? Köszönettel

Dr. Plósz János válasza hashajtó témában

A Dulcosoft (és az egyéb PEG oldatok) használhatók tartósan is, nem okoznak hozzászokást, sem mellékhatást. Esetleg érdemes lehet egy Prucalopride nevű készítményt kipróbálni, ez fokozza a bél saját motilitását.

Megválaszolva: 2023. november 22.

Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések

Hashajtó
kb 7 éve, hogy hashajtot kezdtem el szedni fogyokura céljábol elsönek kezdtem 1-2 szemmel ma már ott tartok, hogy m 25 szem kell ahoz, hogy wecere tudjak menni...
Hashajtó
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Már több, mint 2 éve szedek hashajtó tablettát családom és ismerőseim tudta nélkül, viszont január óta egy-két heti kihagyásokkal, de...
Furcsa hasfájás mitől lehet?
Mikrobiom vizsgálat, hiányzó...
Gyomorpuffadás-szédülés összefügghet e?
Puffadástól szédülés, ritmuszavar