Helicobacter pylori

Tisztelt doktor ur! Sajnos eleg hipochonder vagyok mindig szorongok valamin. Égett a gyomrom es nyelőcsővem. Nem mindig szokott neha neha csak. Ezert csinaltan patikaban kaphato helicibacter pylori tesztet mely halvanyan pozitiv lett. Nagxon megijedtem mert olvastam rola hogy ez a gyomorrak kialakulasat segiti. Gasztroshoz csak november kozepen van idopont. Nagyon felek hogy komoly bajt okozhat. Karos szenvedelyem nincs

Dr. Plósz János válasza H. pylori témában

A helicobacter-fertőzés ennyire nem ijesztő, hazánkban minden második embernek van helicobactere. Az arra hajlamosak esetében okozhat visszatérő gyomorproblémákat, ilyen esetben érdemes vizsgálódni, pozitív eredmény esetén eradikálni a fertőzést. A helicobacter jelenléte évek-évtizedek alatt (az általa okozott alacsony fokú gyulladásos aktivitás miatt) emeli a gyomorrák kialakulásának kockázatát (szóval a november nem késő).

Kérdés: 2022. szeptember 05., 13:41; Megválaszolva: 2022. szeptember 05., 15:01
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Gyomorfekély/gyomorrák
Helicobacter fertőzés panasz nélkül
Tisztelt Doktor Úr! Súlyos vashiányos anémia miatt tesztelték nálam a helicobacter fertőzést, mert a hematológus szerint ennek jelenléte is...
Helikobakter antitest
Tisztelt Doktor Úr! A mai napon csináltattam egy teljes vérképet, amiben Helikobakter antitestet is néztünk. 1.97 lett az eredményem, ami majdnem a...
Helicobaktérium okozta emésztési...
Tisztelt Doktor Ur, a következökröl lenne szo! Tavalyelött tavasszal pozitiv lettem Helicobaktériumra. A tünetek a következök voltak: rossz...
Kórszövettani lelet
Tisztelt Doktor Úr! Azzal kéréssel fordulok Önhöz, hogy legyen kedves felvilágosítani az alábbi kórszövettani lelet diagnózisáról, ami a...