Candida albicans okozhatja a tüneteket ?

Tisztelt Doktor Úr! Már egy éve fennálló emésztőrendszeri problémám van, ami igazából a Covid után kezdődött . Rengeteg féle vizsgálaton voltam (teljes labor többször , gyomortükrözés , laktulóz teszt, pancreas és calprotectin székletvizsgálat, szemészet , kardiologia, ahol volt EKG és szívultrahang, mikrobiom vizsgálat , pajzsmirigy labor, vas labor, pajzsmirigy UH, Hasi UH) Minden negatív , minden jó viszont a tünetek nem akarnak szűnni . Tüneteim: Ébredéssel kezdődik , elmegyek WC re után fél órán belül és WC után sokszor , szinte mindig furán érzem magam , gyengeség kótyagosság.. van, hogy direkt kicsit tartom, és olyankor is előjön ez a fura , “szédülés” szerű érzés , rossz közérzettel . Akkor étkezések után 2-3 órával is jelentkezik, szoktam érezni a beleim mozgását is , illetve a székletem se normális sokszor állagra se , színre se (ilyen sárgás árnyalata van, de nem büdös elviselhetetlenül. Egész nap igazából ilyen kótyagosság van.. illetve szokott olyan is lenni .. mikor érzem a beleim nem jók, vagy WC re kell mennem , akkor mintha pánikroham szerű érzés jön rám, de pár pillanat az egész . Glutént és tejterméket nem fogyasztok már vagy 8-9 hónapja . Látásomra is kihat, nem homályosan látok, hanem furán (nem tisztán) . Szemészeten voltam , mindent megnéztek jó minden. Olyan mintha az idegrendszerre hatna ez az egész . Említettem feljebb, hogy volt mikrobiom vizsgálat , ott tejsav baktériumok szintje teljesen jó megfelelő. Ennek ellenére létezhet , hogy valamilyen sarjadzó gombafaj túl van szaporodva és az termel toxinokat, vagy jó mikrobiom eredmény mellett ez elképzelhetetlen? Van erre valamilyen vizsgálat, hogy ez kiderüljön vagy merre tudok még elindulni? Választ és segítséget köszönöm előre! !

Dr. Plósz János válasza hisztamin-intolerancia témában

Normális microbiom és ép immunrendszer mellett opportunista ferzőzés (pl. gombák) nem jön létre, nem okoz panaszokat. A tünetek alapján felmerül hisztamin-intolerancia lehetősége. Ha ez igazolódik (vérvétel során DAO szint meghatározás), a magasabb hisztamin-tartalmú ételek-italok kerülése javasolt.

Kérdés: 2022. május 29., 12:52; Megválaszolva: 2022. május 29., 13:48
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Felnőttkori pattanások
Kedves Dr úr. 28 éves férfi vagyok és még mindig jelentkeznek pattanások az arcomon, hátamon, mellkasomon, fejemen. Ezek gennyes pattanások vagy...
Végbélfájdalom daganat műtét után
Vérvétel kiértékelése
Lactulose vizsgálat
Kissé magas amiláz érték
Tisztelt Doktor Úr! A „szokásos” prosztata kontrollnál a vérképemben az amiláz értéke 135 (labor referencia 28-100) és a foszfát 0,70...