Helicobacter fertőzés panasz nélkül

Tisztelt Doktor Úr! Súlyos vashiányos anémia miatt tesztelték nálam a helicobacter fertőzést, mert a hematológus szerint ennek jelenléte is akadályozhatja a vas felszívódását. Gyomorpanaszom nincs A légzés-teszt alapján pozitív lett a teszt, és most a következő lépés a kiírtása lenne antibiotikumokkal stb. Kicsit rossz érzés van bennem az antibiotikumok szedése miatt, mert egyébként eszembe nem jutott volna tesztelni a helicobactert, nincs semmilyen gyomorpanaszom, nem fáj, nem ég, nem puffadok. A kérdésem az lenne, hogy nincs valamilyen alternatív módja annak, hogy ezt a fertőzést megszűntessem? Csak az antibiotikum? Érdemes elkezdenem? Köszönettel:

Dr. Plósz János válasza H. pylori témában

Sajnos a helicobacter-eradikációnak más módja nincs. Ha már tudjuk, hogy valaki fertőzött. érdemes törekedni a megszüntetésére, mert hosszú távon csökkenti a gyomorrák kialakulásának rizikóját (és gyomor-nyombélfekély kialakulásának kockázatát is).

Kérdés: 2021. november 29., 14:56; Megválaszolva: 2021. november 29., 15:14
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Gyomorfekély/gyomorrák
Helicobacter pylori
Tisztelt doktor ur! Sajnos eleg hipochonder vagyok mindig szorongok valamin. Égett a gyomrom es nyelőcsővem. Nem mindig szokott neha neha csak. Ezert...
Helikobakter antitest
Tisztelt Doktor Úr! A mai napon csináltattam egy teljes vérképet, amiben Helikobakter antitestet is néztünk. 1.97 lett az eredményem, ami majdnem a...
Helicobaktérium okozta emésztési...
Tisztelt Doktor Ur, a következökröl lenne szo! Tavalyelött tavasszal pozitiv lettem Helicobaktériumra. A tünetek a következök voltak: rossz...
Kórszövettani lelet
Tisztelt Doktor Úr! Azzal kéréssel fordulok Önhöz, hogy legyen kedves felvilágosítani az alábbi kórszövettani lelet diagnózisáról, ami a...