Sok nyák a székletben?

Tisztelt Doktor Úr! Már többször is írtam maguknak a bélpanaszaim kapcsán. Eddig viszonylag minden rendben volt. Utóbbi időben észrevettem, hogy már nem annyira kenőcsös és folyós a székletem mióta leálltam a tej ivásával. Viszont ha akár 1 nap is tejet iszok másnapra szinte biztosan ragacsos, folyósabb lesz a székletem. Voltam már gasztroentológusnál, csináltam boltban kapható széklet vér tesztet valamint már egyszer egy vérvételes M2PK marker tesztet, mindkét teszt negatív bár ezeket lassan 1 éve. Viszont egy pár napja reggel mikor elmentem a WC-re kissé szorulásom volt (reggelente az inger gyakran megvan, de valójában csak pár óra után tudok normálisan elmenni, reggel ha jön is csak kevés jön) egy kevés széklet jött viszont sajnos emellett jelentős mennyiségű fehéres/átlátszó nyák is. Ezt a képen csatoltam. Azóta nem fordult elő a problémám de kicsit aggódok. Ezen kívül csak egyszer fordult velem elő ilyen jelentés mennyiségű nyák. IBS- el már diagnosztizáltak habár nyákos székletem nem gyakran van és ha igen az se sok általában. Ezen kívül csak annyi gondom van még, hogy néha jobb vagy bal oldaln fáj kicsit az alhasam WC előtt vagy néha után illetve a végbelembe néha egy erősen szúró nyilaló fájdalmat érzek ami pár pillanat után elmúlik erről azt olvastam, hogy proctalgia fungax a neve és csak izom összehúzódások.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza nyák a székletben témában

A tejfogyasztás okozta lágyabb széklet lehet laktóz-intolerancia vagy tejfeheréje allergia jele, ezt érdemes kivizsgálni. A nem túl gyakran előforduló nyák a székletben nem feltétlenül kóros, a bélhámsejtek fokozott pusztulása-újraképződése miatt alakul ki, ennek az oka pedig fertőzés, diétahiba, székrekedés lehet.

Kérdés: 2021. október 06., 15:41; Megválaszolva: 2021. október 06., 20:03
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Veres nyálka szellenteskor
Nyálkás széklet
Tisztelt Doktor Úr! Kb. 2 napja nyálkás a székletem. Dobhártyaműtét után vagyok, rettentő sok stresszel. Műtét utáni elsőnap nem aludtam semmit...
Túlzott hasi kutymorgás
DAO enzim túl alacsony
Felhasi fájdalom