Mik okozhat még ilyen panaszokat?

Tisztelt doktor Úr! 36 éves nő vagyok, több hónapja már alhasi panaszaim vannak. Konkrétan a köldök alatt, végig. Számtalan vizsgálat volt már. Múlt héten volt MR enteroclysis vizsgálat. Ami vékonybél összenövéseket állapított meg, illetve ki tapadást a hasfalhoz. Pont a köldök alatt. Sem szűkületet, sem gyulladásos folyamatot nem találtak. Illetve endomezriozist. Őszintén szólva ezt nehezen hiszem ezért újra leletezést kértem. Folyamatban van. A laboratóriumi vizsgálatok negatívak. Legutóbb múlt héten volt.crp4; fehér versejt 5,6. Vizelet tenyésztés negatív. Nőgyógyászati vizsgálatok sorozata volt. Std panelt is néztek negatív eredménnyel. Rakszures negatív. Fontos megemlíteni hogy nincs vakbelem, ellenben, a szövettani eredménye egyes stádiumu carcinoid tumort igazolt. Évente van colonoscopia, januárban volt. Akkor reaktív gyulladást találtak. Majd a kötelező lett CT. Szerencsére rendben van. Továbbá volt őt alkalommal endomezriozis miatt laporoscopos műtétem,amely csak a kismedencei szerveket érintett. Általában naponta van szekletem, mely többször volt véres, nyakos. A vér világos színű és be vonja a székletet. A fájdalom állandó, erős puffadással jár. Sokszor éjszaka is fel kelek, de van hogy nemtudok elaludni. Kértek egy csomó széklet vizsgálatot. Az még pár nap. Széklet vért, tenyésztést, callprotektint. Felvetődött az újbóli colonoscopia. Probiotikumot pro gastrot próbáltam de nem lett jobb. Etvagyam nincs, és fogytam. Fontos még hogy nincs epe hólyagom. Szívesen venném ha le írná a véleményét! Lehet ez chrone betegség? Vagy colitis? Vagy daganat? Endomezriozis? Ez az MR vizsgálat mennyire megbízható? Várom megtisztelő válaszát! Szalai Edina

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza alhasi fájdalom témában

A véres széklet miatt legalább egy rectoscopia még tudna előrébb vinni (ezzel kizárható a colitis ulcerosa is). A Crohn betegség bélfali megvastagodással jár, jó eséllyel az MR az leírta volna. A korábbi műtétek okozta összenövések szintén okozhatnakkrónikus alhasi fájdalmat, az endometriosis kiújulása nélkül is. A bélen belüli rosszindulatú folyamat az éves endoscopos vizsgálattal illetve az egyéb képalkotókkal szinte teljes bizonyossággal kizárható.

Kérdés: 2021. október 04., 13:25; Megválaszolva: 2021. október 04., 16:15
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Ugye nem Belrak 10
Tisztelt Doktorúr! Nagyon köszönöm a biztatást és a tanácsokat! Voltam urológusnál. Kiderült hogy panaszaim mögött krónikus prosztata gyulladás...
Ugye nem Belrak 9
Köszönöm a gyors választ! Es az nem lehetseges hogy a valoszinuleg belhurutrol esetleg tivabb haladjon lefele a gyulladas? Most utananeztem es elegge...
Ugye nem Belrak 8
Üdv ismét! Sajnos háziorvosom jelenleg szabadságon van így nem tudom megkerdezni 1-2 dologrol. Az elso: mar normális a székletem de még nem küldtem el...
Ugye nem Belrak 7 ágyéki fajdalom
Üdv! Szerencsére a hasmenés megszünt, illetve mar normális a székletem állaga es színe is 2 napja. Viszont sajnos az alhasi tompa neha gorcsos fajdalom...
Mi lehet?
Jó napot! 2 éve alhasi fájdalmaim vannak hol bal oldalt hol jobb oldalt szúrt nyomásra érzékeny volt . Az utóbbi 1 évben alhasi középen lent...