Ugye nem bélrák?

Udv! Sajnos szorongos vagyok mar tobb eve. Rengetegszer voltak mar mindenfele tuneteim amiket sorra kivizsgaltattam. Miota rajtam van ez a hipochonder orulet azota a gyomrom es a beleim is rosszabbak, nyilvan a stressztol folyton wcre jar az ember...olyankor mindig hasmenesem volt. azonban kb 4-5 napja mar hogy a belmukodesem nagyon aggaszto. Folyamatosan puffadok, ha eszem valami kis dolgot akkor egybol ram tor az alhasi fajdalom es rohannom kell a wcre ahol aztan kitor belolem es sajnos inkabb csak viz vagyis vizes nyalkas valami. Egesz nap faj az alhasam/holyagom (?) tompan van amikor beszurogat ket oldalt lent vagy elol agyek tajekon, de van higy a here fele is kisugarzik neha, folyamatosan bofognom/szellentenem kell. Muntha egy öv lenne rajtam. Mar 2 napja csak dietazok. Voltam doktornal, megvizsgalt, szerinte nincs komolyabb bajom csak irritabilis bel szindroma. Azt mondta szenvedjek, muszaj koplalnom de ha rosszabb menjek vissza. Kovetkezo nao is szurogatott, ereztem hogy nem jo valami, ugyhogy elmentem ugyeletre. Ott azt a diagnozist kaotam hogy belhurutom van. Kaptam gyogyszereket (smecta, enterol, nospa, bio gaia) ott egy kicsit megnyugodtam a hasam se fajt, de masnap mikir keltem mar megint elkezdte ezt avtompa alhasi fajdalmat ami nagyon ilyeszto. Mindenhol azt olvasom hogy rák jele lehet... Attol tartok mar keso.. Azota folyamat gyotrom magam.. Mivan ha keso mar? Ha valami nagy a baj? egyebkent nem veres a szekletem es reggel meg az elso az darabos is utana csak vizeset tudok. Fogyni nem fogytam, etvagyam is van de ugye nem ehetek most. Vizeketem van, nem faj a wc-zes. Valamint annyit tudni kell hogy sajnos az elmult evekben kicsit meghiztam, pocakos lettem... Nospat szedek es normaflort iszok. Nagyon felek hogy ez nem valami egyszeru kis gyomorrontas... Sose fajt meg igy ilyen formaban az alhasam. El vagyok keseredve elegge... Kornyezetem azt mondja higyjek az orvosaimnak. Vagy legyek turelmes? Hatni fognak a gyogyszerek?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza IBS témában

A vastagbélrák nem ilyen jellegű tüneteket okoz, szóval ez sokkal kevésbé valószínű diagnózis. A leírása alapján az amúgy is meglévő irritabilitás rosszabbodott, esetleg tényleg egy gyomor-bélhurut rakódott rá. A Smecta, majd a probiotikum (az enterol és a biogaia kombináltan) segíthet a javulásban. Mindenképp érdemes egy széklettenyésztést is végezetetni. A fokozott böfögés egyértelműen levegőnyelés jele, szóval ezt is tudatosan kerülni kellene (lassú evés-ivás-bezséf, az un. üres nyelések kerülése). A teljes koplalás nem jó megoldás, mindenképp a nyugodt, gyakori, rendszeres, kis étkezések tartását javasolnám.

Kérdés: 2021. szeptember 01., 12:14; Megválaszolva: 2021. szeptember 04., 13:46
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Ugye nem bélrák? Nagyon aggódom. 2.
Bocsanat elozo kerdesemrol lemaradt annyi hogy mostanaban faradtabbnak erzem magam, sokat asitozok... Ez lehet a belhurut fertozes miatt? Illetve sokat jarok...
Ugye nem bélrák? Nagyon aggódom.
Udv! Sajnos szorongos vagyok mar tobb eve. Rengetegszer voltak mar mindenfele tuneteim amiket sorra kivizsgaltattam. Nyilvan a sziv es az agyi tajekon is....
Mi okozhatja a reggeli híg székletet?
Mi okozhatja a problémám?
Tisztelt Doktor úr! Mostanra már néhány éve nagyon gyakori volt nálam a kenőcsös, ragacsos széklet, továbbá kb. 1 hónapja néhány hétig kissé...
Ibs? Valóban
Jó napot doktor úr. Olyan kérdésem lenne hogy Ibs Ben valóban lehet időközönkénti piros véres nyák ami kB akkora mint egy gombostű negyede....