Sibo,Gyomorgyulladas

Tisztelt Doktor ur! Januarban vagy a covidtol vagy mert ettem ket romlott szendvicset megint sibos lettem.Egyszer mar voltam de helyre jottem.Most kaptam ra 1 hetig Normixot majd Tinidazolt (amitol teljesen rossz lett a szekletem) illetve ket hetig Normixot amitol sajnos nem valtozott.Etvagyam nincs.Februarban csinaltak egy gyomortukrozest ahol minden rendben volt.Majd majusban is csinaltak akkorar a nyombelben volt egy 5mm fekely.Kaptam ra savlekotot amit feltem beszedni a sibo miatt.Viszont kb 3 hete elkezdtem szedni 1 hetig a Neoacidot amitol elkezdett fajni a gyomorszajam.Csinaltattam most megint egy gyomrotukrozest aminek az eredmenye: A nyelocso kozepesen verbo.A cardia kerek,centralis,de rajta reflux jelei eszlelhetok.A gyomor fornix,corpus redozete megtartott,mucosa foltosan verbo.Perisztaltika korkorosen fut vegig.Kozepes mennyisegu,ehimi secretum.Az antrum redozete elsimult,nyalkahartya minimalisan foltosan verbo.Innen biopsiat vettunk.A pylorus kerek,centralis,jol zar, a bulbua redozete elsimithato,a mucosa verbovebb,a postbularis duodenum epnek imponal,melybol biopsiat vettunk.Etvagyam nincs,rossz a szamize a,puffadok nonstop,emelygek,stb.A mostani H2 kilegzes ertekek: 0p: 7, 15p: 8, 30p: 31, 45p: 52, 60p: 62, 75p: 71, 90p: 66, 120p: 55. Azt szeretnem megkerdezni ontol hogy a tukrozeses ertek gyomor gyulladast mutat illetve mivel nem birom a savlekotot mivel lehetne helyre hozni? Ulcamed jo lenne? Illetve a siboval mit ajanlana ön.Koszonom a valaszat! Udvozlettel: MZ

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza SIBO témában

A SIBO a kilégzési teszt értékei alapján egyértelmű. Ez irányban antobiotikus terápia (akár kombinált) merül fel, ha a Normix nem segített a panaszon. A gyomor tekintetében a savcsökkentők helyett próbálkozhatunk bevonószerekkel illetve savközömbösítőkkel (Talcid, Venter, Gaviscon). Az Ulcamed jó felvetés, segíthet a gyomor-problémában és a SIBO-ban is akár (a székletet viszont feketévé szinezheti). Érdemes megvárni a biopszia eredményét, mert ha Helicobacter pozitivitás igazolódik, akkor azt érdemes eradikálni (2 féle antibiotikum kombinált használata) és ez a kúra a SIBO-ban is segíthet.

Kérdés: 2021. július 22., 20:47; Megválaszolva: 2021. július 24., 11:46
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Laktulóz hidrogén kilégzési teszt
Mi okozhatja ezeket a gyomor...
Tisztelt Doktornő! Olyan problémám van, hogy a gyomrom már egy jó ideje nem túl jó. Olyan panaszaim vannak, hogy bármilyen étel elfogyasztása...
Betegségről
Maldigestios teszt
Tisztelt Doktor Úr! Múlt héten már írtam,hogy a maldigestios tesztem 1900%os lett. Első napon a cukrom terhelték 75gramm cukorral a második nap...