Maldigestios teszt

Tisztelt Doktor Úr! Múlt héten már írtam,hogy a maldigestios tesztem 1900%os lett. Első napon a cukrom terhelték 75gramm cukorral a második nap volt a keményítő terhelésen szintén 75gramm keményítővel. A cukror megemelte a vércukorszintem viszont a keményítő sajnos semmit nem emelt rajta az éhgyomrihoz képest. Ilyen esetben ha a vércukorszint csak a cukortól emelkedik de e keményítőtől nem akkor is lehet ,hogy csak sibo betegség van a háttérben? Közben jelentkeztem széklet pancreas vizsgálatra csak elég sokat kell rá várni és aggódom.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza SIBO témában

Kevéssé valószínű, hogy ez alapján SIBO állna a háttérben (akkor a cukorterhelés is kóros lenne). De ahogy írtam, a SIBO-t laktulóz kilégzési teszttel érdemes vizsgálni.

Kérdés: 2021. április 03., 08:36; Megválaszolva: 2021. április 04., 15:06
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Laktulóz hidrogén kilégzési teszt
Sibo,Gyomorgyulladas
Tisztelt Doktor ur! Januarban vagy a covidtol vagy mert ettem ket romlott szendvicset megint sibos lettem.Egyszer mar voltam de helyre jottem.Most kaptam ra 1...
Mi okozhatja ezeket a gyomor...
Tisztelt Doktornő! Olyan problémám van, hogy a gyomrom már egy jó ideje nem túl jó. Olyan panaszaim vannak, hogy bármilyen étel elfogyasztása...
Betegségről