Hasnyálmirigy?

Tisztelt Doktor Úr! A legutóbbi konzultációnk után (amelynek diagnózisa krónikus hasnyálmirigy) ismét panaszok jelentkeztek, ezért csináltattam egy enzimes hasnyálmirigy funkciós vizsgálatot. Ennek eredményét csatolom. Kérdésem, hogy a vizsgálat eredménye felveti-e a továbbiakban is a hasnyálmirigy betegség gyanúját, illetve szükséges-e így a Kreon szedése? A kialakult járványhelyzet ellenére van-e lehetőség januári kontrollvizsgálatra? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel, Nagy Ferenc

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza hasnyálmirigy témában

Tisztelt Ferenc!

Az eredmény jó hasnyálmirigy-funkcióra utal, ez alapján a Kreon folyamatos szedése nem szükséges, azonban nagyobb étkezésekhez véleményem szerint érdemes használni. Ha januárban még nem, de reményeim szerint már februárban lehet esély személyes kontroll-vizsgálatra.

Kérdés: 2020. december 27., 17:16; Megválaszolva: 2020. december 27., 18:00
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Valóban hasnyálmirigy gyulladásom...
Tisztelt Doktor úr! Év elején hasi panaszokkal kerestem fel gasztroenterologust! Puffadás gyomor felső részében fájdalom, lazább sárgás széklet....
Hasnyálmirigy rák kizárása
Tisztelt Dr Nő, Úr! Hasnyálmirigy enzim hiányt álapítottak meg nálam amire Kreont szedek. Nagyon sokszor érzem, hoyg az emésztés nehézkes és...
hasnyálmirigy
Tisztelt Doktor Úr/ Nő! Egy elesés után a háziorvosomhoz fordultam, mivel a bal oldalon az alsó bordáknál hátulról kiinduló (majd előre is...
Lehet-e hasnyálmirigy probléma?
Tisztelt Cím! Egy hete végzett gyomortükrözés nyombélfekélyt állapított meg. Utána belázasodtam, majd tegnap laborvizsgálaton voltam. A vérben...
Hasnyálmirigy? Aggódnom kellene a...
Kedves Doktor nô/úr! 34 éves nô vagyok, irodai munkát végzek, káros szenvedélyem nincsen. Pár hónapja bal bordaív alatti enyhe fájdalmat...