• Gyomortükrözés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves címzett ! Tegnapi napon átestem első gyomortükrözésen! Gyakori köldökfeletti hasi fájdalom, hányinger, váltakozó (székrekedés, hasmenés) puffadás, feszítő érzés miatt kellett a vizsgálat ! Savat nem észlelek, ételtől, étkezéstől függetlenek a tünetek. Tükrözés nehezen ment, az eredmény a nyelőcsőben az összeköttetés felett 1 mm polip képlet mutatkozik, a gyomor felülete szétszórtan gyulladás látható . A gyomorbòl 2 helyről mintát vettek szövettanra, a polippal nem csináltak semmit, bár szerintem az az én bűnőm mert nehezen viseltem a vizsgálatot így szerintem elvesztette a képet a doktorúr. A kérdésem afelé irányulna, hogy tegnap a vizsgálatot követően én iszonyatosan gyengének éreztem magam, a torkom fájt de ez természetes, de a gyomrom is nagyon fájt egésznap utána . Enni nem nagyon tudtam meg nem is esett jòl, és egésznap feküdtem, aludtam. Éjszaka arra keltem hogy a gyomrom már nem de a gyomorszájtòl kiindulva végig az egész bal bordaív alatti rész egészen a hátamban a gerincemig fáj. Ugy tudnám leírni mintha erős izomlázam lenne. Reggelig sem múlt el igy indultam dolgozni és egésznap folyamatos volt a fájdalom. Minden mozdulat, hajolás, tüsszögés, nevetés, Nyomásra olyan mintha a gyomorszájhoz közeli balra eső bordacsontom fájna nagyon és onnan sugározna tovább. Nem értem a fájdalmat így a vizsgálatot követően másnapra! Köszönöm válaszát Gné Hajni

        Dr. Plósz János válasza a gyomortükrözés után témában

        Ha a vizsgálat kicsit hosszabb volt és közben jelentős öklendezés történt, akkor tényleg lehet izomláz-szerű panasz a vizsgálat után, sőt a jelentős erölködés a rekeszizom meghúzódását is eredményezheti (akár tartósabb, pár napig tartó izomfájdalmat eredményezve).


        Kérdés: 2020. szeptember 16., 01:09; Megválaszolva: 2020. szeptember 16., 20:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: