Jobb alhasi fájdalom

37 éves nő vagyok. Kb.2 éve vannak jobb alhasi panaszaim, köldök magasságától egész ágyékig feszítő érzés, kisebb-nagyobb szurkálás és hasonlók. 3 hónappal ezelőttig a dolog nem volt jelentős, volt hogy hetekig-hónapokig nem is jelentkeztek tünetek. Mostanában viszont a jobb alhasban, egészen lent éppcsak a szeméremdomb felett egy kis területen állandósult egy szúró érzés. Hol jobb, hol rosszabb, de állandóan érzem. Mozgáskor, pl.lehajláskor, felüléskor, ülésnél mikor összenyomódik az alhasam rosszabb, a gerinctorna nyújtó gyakorlatai után is jobban szúr, hanyattfekve felhúzott lábakkal a legjobb. Legtöbbször azonos oldalon a gerincem, derekam is érzékeny. Néha mozgástól függetlenül is fáj, van hogy mintha érezném a bélgázokat, de étkezéssel nem igazán tudtam összekötni a tüneteket. A hasamat a pont környékén keményebbnek érzem, mintha csomócskák lennének a bőr alatt. Nem tudom eldönteni, gasztroenterológiai vagy esetleg mozgásszervi problémáról van-e szó. Két gasztroenterológusnál is jártam, tapintásra semmit sem éreztek, hasi ultrahang negatív, ahol látták,a bélfalak vastagsága normális. Vérképem jó, gyulladás nincs, széklet vér és kalprotektin is negatív, ASCA, pANCA negatív. Egyébként jól vagyok, jó az étvágyam, híztam is az elmúlt időben, széklet normális, kivéve ritkán pár napos székrekedés. Nőgyógyásznál is voltam, minden rendben. Van egy kis jobboldali lágyéksérvem, de sebész és a gasztroenterlógusok szerint sem ez okozza a tüneteket. Nem tudom, merre menjek tovább: a szúró érzés állandó, a gasztroenterológusok vastagbéltükrözést forszíroznak gyulladás kizárására, pedig erre semmi más lelet nem utal. Nem tudom, adhat-e a tükrözés bármilyen információt, a semmiért nem szívesen csinálnám végig ezt a procedúrát. Ön mit tanácsol, hogyan tovább? Lehet, hogy nem emésztőszervi a probléma? Kismedencei mr, vagy más vizsgálat hasznos lehet? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza hasi fájdalom témában

A vastagbél-tükrözés a vastagbelet, vékonybél-vastagbél átmenetet érintő Crohn betegséget tudná kizárni. A tünetek, a negatív kalprotectin szint nem szól gyulladásos bélbetegség mellett. Azonban az ismert hasfali sérv szerintem lehet okozója mozgásra fokozódó hasi fájdalomnak. Egy hasi MR vizsgálat (MR enterographia) segíthet a vékonyebeleket érintő gyulladásos folyamat igazolásában vagy kizárásában) .

Kérdés: 2020. szeptember 08., 19:59; Megválaszolva: 2020. szeptember 10., 10:55
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Fájdalom a jobb felhasban
Savcsökkentő szedése
Székletürítési problémák...
Epekő bontás
Baba gyógyszer mellett