• laboreredmény értékelés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot kívánok! 41 éves férfi vagyok túlsúllyal (kb 115 kg), június végén voltam proctológusnál, aranyérrel diagnosztizált. Végbélrák szűrése is megtörtént, negatív lett. Ezt követően diszkomfort érzésem lett/van a bal oldalamon, a hasi részen. Ekkor egyeztettem egy gasztroentrológussal. Székletvér negatív, illetve a calprotectin is. Laborvizsgálatra is leküldtek, az eredményeket mellékelem. Sajnos a doktornő elment szabadságra, és csak szeptember 16.-ra kaptam újabb időpontot. Emailben ennyit küldött: "Vérképe rendben van, kis fertőzést igazol. A ferritin értéke magasabb. Egyenlőre teendőt nem igényel. Meg kell ismételni 3 hónap múlva." Igazából elég sok stressz ért mostanában és nem vetettem meg az alkoholt. (Amióta elmentem a fenti orvosokhoz, hanyagolom utóbbit.) A hasi diszkomfort érzés "izgat" igazából, amely alkohol hatására fokozódik. A kérdése a következő lenne: így is rendben van a vérképem? Szükséges további vizsgálat? Mit jelent ez a kis fertőzés? Ahogy említettem, elég sok a stressz az életemben mostanában, és hajlamos vagyok a hipochondriára is... Köszönettel.

        Dr. Plósz János válasza a hasi dyscomfort témában

        A vérkép így is rendben van, a ferritin érték sem túl magas (ez fokozott vasraktározásra utal, melyet az alkoholfogyasztás elősegít). Az, hogy vas-többlet van, nem vashiány, a krónikus vérvesztés ellen szől (ez lehetne rosszindulatú vastagbélfolyamat jele). A diszkomfort-érzés megszüntetésére első körben a rendszeres, intenzív testmozgás, bő folyadék- és rostfogyasztás, valamint probiotikum használata lehet alkalmas.


        Kérdés: 2020. szeptember 01., 19:25; Megválaszolva: 2020. szeptember 03., 09:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: