• Nyomásérzékeny has jobb oldalon!

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Kb. fél éve egy pontban , hasam jobb oldalán közép tájékán, tompa fájdalmat érzek. Ha végig húzom a kezemet álló helyzetben vagy megnyomom, érzékeny. Uh negatív. A fájdalom intezitása változik. Étellel nem vettem észre, hogy össze függésben lenne. Pár hónappal ezelőtt szedtem metrofint de már abba hagytam. Azt gondoltam, hogy a tüneteket a gyógyszer okozhatja. De eltelt 4 hónap és mégndig fáj. 5 éve császármetszésem volt. Nagyon meg vagyok ijedve. Széklet rendben. Köszönettel: Andrea.

        Dr. Plósz János válasza a hasi fájdalom témában

        A metrofin, ha jól sejtem, metformin. Ez valóban okozhat hasmenést, haspuffadást, hasi fájdalmat, de elhagyását követően ezek a panaszok megszűnnek. Ha a panasz az éjszakai ágynyugalmat is zavarja vagy súlyvesztés illetve gyomor-bélrendszeri rosszindulatú folyamtra családi terheltség van, akkor további gastroent. kivizsgálás javasolt. Addigi is gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések tartása, rendszeres, intenzív testmozgás, Duspatalin vagy Otilonium szedése illetve probiotikum pár hetes használata segíthet.


        Kérdés: 2020. augusztus 01., 15:22; Megválaszolva: 2020. augusztus 03., 20:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: