• Alacsony lipáz érték

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Érdeklődöm, hogyan értelmezhető a 4 U/L-es lipáz érték (13-60 referencia érték) 72 amiláz érték (ref.28-100) mellett enyhe colitis ulterosa (fél éve diagnosztizáltak, alsó szakasz érintett csak, azóta nincs fellángolásom)esetén?Érdemes e pótolni,ha igen hogyan? Hasnyálmirigy funkció működhet jól ilyen értékek esetén?Mire utalhat az alacsony érték? Érdemes szakorvoshoz (gasztroenterológus?)fordulnom? A vérvételt lipázra és amilázra privát kértem gyakori puffadás miatt ételintolerancia vizsgálat mellett.Vékony alkatú nő vagyok, probiotikumot szedek a napi 3g salofalk mellett. Vérvétel előtt a gyógyszert nem szedtem be 4napig.Köszönöm a választ!

        Dr. Plósz János válasza a lipáz témában

        Az alacsony lipáz érték jelentőség nélküli, nem utal elégtelen hasnyálmirigy-funkcióra. A jelentősen emelkedett érték akut hasnyálmirigy-gyulladást igazol. Elégtelen enzimtermelés igazolására széklet pancreas spec. elasztáz értéket érdemes vizsgálni.


        Kérdés: 2020. július 11., 16:33; Megválaszolva: 2020. július 13., 21:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.