• Gyomor panaszok

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor/Doktornő! Másfél éve ellehetetleníti az életemet az állandó gyomorfájdalom/mellkasfájdalom, rányomja a bélyegét a családi életre, munkára, szabadidōre. Háziorvos, sürgősségi osztály, többszöri hasi ultrahang, többszöri gyomortükrözés/mintavétel, vastagbéltükrözés, röntgen, hasi CT, kardiológiai kivizsgálás, H. Pylori légzés teszt, laktóz-laktulóz légzés teszt, hisztamin intolerancia, ételallergia vérvizsgálat, minden negatív lett, el lettem küldve pszichiátriai rendelésre, szedek antidepresszánst, nyugtatót, semmi eredménnyel, többfajta savlekötőt is írtak fel (nolpaza, controloc stb) egyiktől se lettem jobban. Egyedül az ételintolerancia vérvizsgálatban lett magas a tej, szója, tojásfehérje. A búza- árpa- tönköly lisztekre közepes érték. A magas értékűeket próbáltam elhagyni, bár édességek azért előfordulnak sajnos. Az intolerancia okozhat ilyen állandó rosszullétet, és kemény diéta kellene vagy valamerre próbálkozzak tovább, pl candida esetleg? Már semmi ötletem, hová, kihez mehetnék, kezdjek minden vizsgálatot elölről?

        Dr. Plósz János válasza a gyomorfájdalom témában

        Candida leginkább haspuffadást, hasmenéses jelleget okoz, ezt is a normál flóra hiányában (szóval nem elsődleges tényezőként). A mellkasi-illetve gyomortáji panaszt okozhatja reflux-betegség, mely ha nem javul savcsökkentőre, megpróbálható motilitást serkentő szer (Itopride, Cerucal) használata. Nem gondolnám, hogy intolerancia ilyen jellegű panaszt okozna, de a jelentősen emelkedett értékű élelmiszereket érdemes kerülni.


        Kérdés: 2020. június 15., 20:17; Megválaszolva: 2020. június 16., 21:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: