• Mi okozza a hányinger érzést

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Olyan problémám lenne hogy több mint 2 éve érzek erős hányinger érzést, ami soha nem jár hányással, egyszerűen csak azt a kellemetlen émelygés érzést érzem, maximum ilyen öklendezésig jutok el, nagyon kellemetlen tud lenni és kihat az ember életére/életminőségére teljesen, a stressz meg ha szorongok rajta hogy nem érzem magam jól, csak felfokozza az egészet. Próbáltam diétákat csinálni, de sokszor azt érzem kajával semmiképp nincs összefüggésben, mert rengetegszer már frissen felkelésnél is érzem, vagy esetleg eszek 1 almát reggel, és ugyanúgy végig nem érzem jól magam délelőtt, és még nem ettem semmit aznap. Vizsgálatok amiket csináltam: 3 vérvétel az utóbbi 2 évben, nem volt különösebben kiugró érték, a vese(karbamid) érték volt egy kicsit a határ felett. Hasi ultrahang, nem mutatott ki semmit. Gyomor-bél passage vizsgálat,kontraszt folyadék lenyelése és fokozatos végigkövetése (nincs refluxom, és mást se mutatott ki), glutén és laktózintolerancia teszt is negatív lett. Semmi gyomorfájdalmat nem érzek, székletem is jó(napi 1, max2, reggel felkeléskor legtöbbször), semmi vérzés vagy bármi olyan ami komolyabb problémára utaló jel lenne. Többször próbáltam különböző probiotikum kúrát csinálni, kicsit talán segített, de nemtudom egyszerűen megoldani ezt a problémát. Vannak napok amikor szinte a nap folyamán végig elő-elő jön ez az öklendezős érzés, de érdekes módon vannak jobb időszakok is, amikor pl. egy egész hétvégén semmi bajom, olyankor több kedvem is van jó kajákat enni, több kedvem/erőm van edzőterembe edzeni 1 jót, de valahogy mindig visszatér ez a probléma, és nemtudok rájönni mi okozhatja. Gondoltam stresszre is, de nagyon sokszor előfordult hogy akkoris jelen volt mikor teljesen jó kedvem volt, játszottunk kikapcsolódtunk barátokkal, és ilyenkor mindig arra következtetek hogy valami fizikálisan nem lehet rendben. Esetleg van Doktor Úrnak valami ötlete mi okozhat ilyet? Milyen vizsgálatokat lenne érdemes csinálni még? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a hányinger témában

        A panaszok hátterében meglassult gyomorürülés elképzelhető lehet. Prokinetikus hatású szerek segíthetnek (a Cerucal helyett az Itopride-t ajánlanám, ez tartósan is használható).E mellett a rendszeres, gyakori, nyugodt, kis étkezések tartása szükséges.


        Kérdés: 2020. május 07., 14:03; Megválaszolva: 2020. május 07., 20:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.