• Vastagbél daganat?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr.Plósz János! Fél éve tartó panaszaim miatt fordulok Önhöz.Ez idő alatt váltakozó tünetek, rengeteg vizsgálat: nyelés rtg, mellkas rtg, hasi UH 5ször,széklet vér,SIBO, glutén, széklet elasztáz -mind negatívak. 02.21-i gyomortükrözésen egy polip eltávolítása,amúgy negatív, reflux se, pedig a tüneteim egyértelműen utaltak rá. (Tükrözés előtt 15oraval ettem, de sok gyomorsavat se láttak) Ez idő alatt kb 3 hónapig szedtem Rabemant és Esomeprazolt, már nem szedem hiszen elvileg nem indokolt.Fel év alatt fogytam 12 kilót, ezt kb 2honapja tartom.Jelenlegi tünetek: kb 2honapja 2-3 hetente rámjön egy 1-2napig tartó hányiger, étvágytalanság, gyomorszáj környéki fájdalom. Február 20-ig volt egy erős hasi feszülő érzés, ez egyik napról a másikra elmúlt. (Előtte kb egy hónapig tartott) Puffadás, túlzott gázképződés nincs.Beleszúr néhol az egész hasfalamban. 3hete elkezdtem az Itopridot szedni, tudom hogy nem azonnal hat de másnapra mintha semmi bajom nem lett volna. Ez így volt 4napig. Azóta savanyu a szám, a nyálam, túl sok termelődik.Fél év alatt 3 bal oldali fogam romlott meg, a szám belül neha megreped (de nem afta) - nem tudom ez lehet-e összefüggő a nyállal?? Gyomorszáj környéki fájdalom van naponta többször. Bal oldalon borda mögötti szúrás pár percig, hátba sugárzik. Felbufoges van (pedig reflux nincs?).A torkom be van gyulladva regota, néha levegőbuborék érzés van ott és a gyomromban.A köldök körüli rész nyomásra érzékeny, jobb oldalon a vastagbél környékén feszül, húzódik, itt keményebb is.Állandó erős palpitacio érzésem van a hasamban, hányinger szerű érzéssel. Kb két napja és tegnap is vért láttam a székletemben, nem friss de nem is alvadt. Van hogy pár napig mindennap van egyszer, aztán van hogy csak 2-3naponta. Ezenkívül vastag száraz korpám van.Legutóbbi 2 labor: GPT 8!!! (10helyett). Vörösvérsejt: 3.9 majd 4.05 (4helyett) hmglb 114/117 120helyett,hematokrit 0.34/0.36 hat.ert.0.36. Ön szerint lehet ez vastagbél daganat?

        Dr. Plósz János válasza a végbélvérzés témában

        A tünetek közül a fogyás és a vérzés utalhatna vastagbél-folyamatra, deegyáltalán nem ez a felmerülő diagnózis (legalábbis bennem). Az alacsony GPT nem probláma, a jelzett vérszegénység szintén nem vészes. Egy rectoscopos vizsgálatot érdemes lehet végeztetni (a vérzés okát meghatározandó). A reflux nem endoscopos diagnózis, negatív gastroscopos kép mellett is lehet savas visszacsorgás, regurgitáció okozta panasz. Szóval emiatt az Itopride mellé szerintem érdemes lenne valamelyik savcsökkentőt is használni (ráadásul dupla dózisban a nyelőcsövön kívüli refluxos tünetek miatt) legalább 3 hónapig. E mellett a levegőnyelés tudatos kerülése (lassú evés-ivás-beszéd, az un. "üres" nyelések kerülése) segíthet.


        Kérdés: 2020. március 11., 15:28; Megválaszolva: 2020. március 13., 08:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Rákgyógyítás
        Így vesz részt a mesterséges intelligencia a kezelésben.
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció