emelkedett crp érték, végbél vérzés

Tisztelt Doktor Úr! Hétfőn vár rám a 3. colonoscópiám.Két hete elég nagy mennyiségű vér ürült széklet uán. aranyeres panaszaim évek óta fennállnak, már egyszer 15 éve meg is műtötték. A vastagbéltükrözések: 13 illetve az utolsó 3 éve történt.IBS volt a diagnózis. A mostani tükrözés eredményétől rettentően félek. Az orvosom a manuális vizsgálattal végbélrepedést és aranyaret diagnosztizált.Vérképemben a crp érték kissé emelkedett (5, 63) .Kialakulhatött e az utolsó tükrözés óta daganat, ami vérzéssel jár? Vannak alhasi fájdalmak, émelygés, rossz közérzet, fogyás, étvágycsökkenés. Az előzményekhez hozzátartozik, hogy szorongásra, hipochondriára antidepresszánst szedtem, amit kb fél éve elhagytam. A házasságom májusban zátonyra futott, szétköltöztünk.Szeptember óta próbáljuk rendbe tenni az életünket.Összefüggésbe hozható e a jelenlegi szervi panasz a magánéleti krízissel, vagyfeltételezhető e rosszindulatú folyamat? (a labor teljesen negatív, csak a crp emelkedett) Válaszát hálásan köszönöm.Tisztelettel: Erika

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Plósz János válasza végbélvérzés témában

A CRP érték is csak minimálisan emelkedett, nem aggasztó. A 3 éve negatív colonoscopia szinte teljesen kizárja, hogy rosszindulatú folyamat okozza a vérzést (amúgy sem lenne jellemző rá a vérzés típusa) . A vizsgálatig érdemes a székletet lágyítani, esetleg Venotec vagy Detralex tablettát szedni.

Kérdés: 2015. december 18., 14:11; Megválaszolva: 2015. december 18., 16:21
Kérdések és válaszok: Egyéb
Bél, gyomor, epe probléma?
Jó estét! 17 éves vagyok és azzal a kérdéssel fordulnék Ön felé, hogy körülbelül 6 hónapja kezdődött a probléma azzal, hogy a wc papíron...
Bűzös ondó és vérző...
Önkielégítés után az ondóm bűzös hal szagú és nem történt semmi szexuális érintkezés életemben, még szűz vagyok. Nem értem mi válthatja ki...
Mellkas, mellszúrás, összetett...
Üdvözlöm! Az utóbbi években több sajátos problémával is szembe kellett és kell néznem, de sajnos a legtöbb esetben tanácstalanul, válaszok...
Ortopédiai probléma vagy...
Borda menti fájdalom mindkét oldalon?
Kedves Doktornő/Doktorúr, 24 éves fiú vagyok. Koronavírus fertőzésem volt 4 hónapja. 3 oltással rendelkeztem, nem viselt meg nagyon-nagyon, de...