• Feszülő érzés a gyomorban, hasban 2.

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Dr Plósz János! Köszönöm válaszát(február 20. 15:23, vál 23-a 21:05). Az elmúlt pár napban ismét erős felhasi fájdalmakkal küzdök, hányingerrel, étvágytalansággal. Fáj a mellkasom, a torkom be van gyulladva,fülbe sugárzik a fájdalom. Közben még mindig olyan mintha levegő buborékok lennének a torkomban, gyomromban, hasamban... Ég, szúr/szurkál és a tegnapi napon nagyon erős jobb bordaiv mögötti fájdalom lépett fel. Legutóbb is nagyjából ez volt, kb egy hónapja, ment a hasam is, most a székletem szintén hasmenéses. Legutóbb kipróbáltam a gasztroenteorológus tanácsára az Itopride-ot de csak felerősítette a tüneteket és a fájdalmakat. Bementem vele a sürgősségire, a vérképem rendben volt, így hazaküldtek. De most ez újra előjött. Nem konkrét étel váltotta ki vagy étkezés. Nyelési rtg októberben volt, de ezek a tünetek valamikor december elején - közepén kezdődtek. (Ha a motilitás azzal vizsgálható csak azért írom) Az epémet ultrahangon tökéletesnek találták (mind a 4alkalommal) Csak azt nem értem hogy ha motilitás gond van akkor az Itopride miért csak rontott az állapotomon, előtte pár héttel a Cerucaltol szintén hányingerem volt. Félek a Motiliumot kipróbálni hátha ugyanez lesz. Már nem tudom mihez kezdjek, 12kg fogyás, gyenge is vagyok már, és nagyon kétségbeesett, hogy mi lehet a bajom. A hasi uh-k,a pár nappal ezelőtti gyomortükrözés, laborok, stb már szinte minden szervi elváltozást kizártak. A nyelőcső polip is aggaszt, ha rosszindulatú,az okozhatja a problémáimat?És az orvos azt azért látta volna ha aggódnom kellene miatta? Továbbá Itopride és Esomeprazol szedhető együtt? A rendszeres kis étkezéseket már hónapok óta tartom, azzal nincs baj. Ventert is iszok 2-3at egy nap. És elkezdtem Sedacur Fortet szedni hogy oldja a szorongást. Mit kezdjek magammal? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a SIBO?, IBS? témában

        A weboldal nem teszi össze az előzményeket, így nehéz az előzményeket megkeresnem. Ha az Itopride rontott a szituáción, akkor nem csökkent, hanem fokozott motilitás lehet jelen (a hasmenés ennek a jele lehet), akko a Domperidon sem fog javítani a szituáción. Az Itopride amúgy szedhető az esomeprasollal együtt. A nyelőcső polyp nem okoz ilyen tüneteket (rosszindulatúság egyértelműen észlelhető az endoscopos vizsgálat során). Ha így áll a szituáció, érdemes lehet vékonybél bakteriális kontamináció irányába vizsgálódni (H2 kilégzési teszt laktulózzal) illetve IBS-nek megfelelő terápiás próbálkozásokat tenni (probiotikum pl. Bonolact Regeneral, Meteospasmyl vagy Otilonium használata).


        Kérdés: 2020. február 24., 13:03; Megválaszolva: 2020. február 24., 22:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.